EmekManşet

Valilik KESK’in yürüyüşünü yasakladı

0

KESK’in 2 Şubat Perşembe günü TBMM’de görüşülecek olan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda yapılacak değişikliklere ilişkin yasa tasarısına karşı yapacağı yürüyüş Valilik tarafından yasaklandı.

Muhalefet.org‘un haberine göre KESK’in Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda yapılacak değişikliklere ilişkin yasa tasarısına karşı yapacağı yürüyüş Valilik tarafından yasaklandı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu tarafından uzun süredir sürdürülen eylem ve etkinlikler çercevcesinde 2 Şubat Perşembe günü saat:12.30’da Milli Müdafa Caddesinde toplanarak TBMM Dikmen kapısına yapmayı planladığı yürüyüşün kanuna aykırı olduğu ve yapılması durumunda suç işleneceği konusunda bir yazı Ankara Vali Yardımcısı M.Fahri Aykırı tarafından KESK’e gönderildi.

Anayasal bir hakkın yasa dışı ilan edildiği yazıda eylemin yapılması durumunda sorumluluğun KESK’te olacağı vurgulandı.

Geçtiğimiz günlerde yine KESK, YKM önünden Başbakanlığa yürümek istemiş ve kamu emekçilerine gaz ile müdahale edilmişti. Ancak aynı gün Memur-Sen TBMM önüne yürümüş ve burada basın açıklaması yapmıştı.

Konuyla ilgili olarak KESK tarafından yapılan açıklamada ise, yürüyüş ve basın açıklaması yapmanın demokratik bir hak olduğu vurgulanarak 2 Şubat Perşembe günü saat:12.30’da, yasa tasarısına karşı Milli Müdafaa Caddesi’nde TBMM’ye yürüyeceklerini belirttiler.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.