Doğa MücadelesiManşet

Validebağ’da koru nöbetçilerine plastik mermi ile polis müdahalesi

0

Yaklaşık üç haftadır Validebağ Korusu’nun Çamlıca Konakları girişindeki inşaat alanı önünde devam eden direnişe polis dün gece plastik mermi kullanarak müdahalede bulundu.

13 validebağ...

Direnişçiler bu gece direniş alanına 5 metrelik bir çadır daha eklenmek istedi. Eklenecek çadırın yolu kapatacağını gerekçe göstererek polis çadır kurulumuna izin vermedi. Mahalleliyi ikna etmeye çalışan Üsküdar Emniyet Müdür Yardımcısı’na halk, çadır kurulan yolun zaten polis barikatları ile sürekli kapalı olduğunu, bu yoldan hiçbir aracın geçmesine polisin zaten izin vermediğini söyledi. Tartışmaların ardından 00.30 saatlarinde 20-25 kişinin bulunduğu çadırlara önce uyarı yapan polis, ardından biber gazı ve plastik mermi ile saldırmaya başladı. Polisler çadırları dağıtıp, içindekileri tahrip ettikten sonra geri çekildi. Polis ayrıca çay yapmak için kullanılan mutfak tüplerine de el koydu.

3 Yaralı

Yakın mesafeden plastik mermi sıkılması sonucunda 3 kişi plastik mermi ile yaralandı. Bir kişinin hem başına hem de diğer bölgelerine mermi geldiginden Numune Hastanesi’ne goturuldü. Diğerleri alanda tedavi edildi.

12 validebağ

Direnişçiler alanda durmaya devam ediyor. Soğuktan korunmak için sokağa şimdilik tente çekildi, çay dağıtılıyor.

Bugün 13:00’de Basın Toplantısı

Yaşam savunucuları Validebağ ile dayanışmaya davet ediliyor.

Cuma günü 13:00’de Kadıköy’de İstanbul Tabip Odası’nda Validebağ Gönüllüleri, İstanbul Kent Savunması ve Yeşil Alan Sakinleri Dayanışması son durum hakkında basın toplantısı düzenliyor. Ardından 15:00’de Yeşil Alan Sakinleri Dayanışması, Bahariye’de Validebağ için “inşaat dursun, mahalledeki polis ablukası kalksın” diyerek imza toplayacaklar. Cuma 20:00’de ise korusuna, mahallesine, kentine sahip çıkanlar, Validebağ direniş alanına, hep beraber çadırları yeniden kurmaya çağırılıyor.

(Kuzey Ormanları.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.