Doğa MücadelesiManşet

Validebağ Nöbetçileri herkesi #koruyukorumak için kahvaltıya çağırıyor

0
Foto: twitter by @politeknikbilgi

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nun Çamlıca çıkışındaki yeşil alanda yürütmeyi durdurma kararına rağmen dini tesis inşaatına devam etmesi üzerine başlayan ‘yeşil alan direnişi’ kapsamında Pazar günü Validebağ’da piknik yapıldı. Bu sabah ise Validebağ’a kourusuna beton dökülmesini engellemek için koru girişi araçlarla kapatıldı. Sabah itibarı ile #koruyukoru yanlar kahvaltı için buluşmaya başladılar. Kahvaltı için tüm İstanbullular #ValidabağKoru ‘suna çağrılıyor.

Foto: twitter by @politeknikbilgi

Foto: twitter by @politeknikbilgi

Validebağ Korusu Nöbeti’nde Pazar Günü

Birkaç gün önce başlayan çağrılar üzerine dün sabah saatlerinde piknik etkinliği için inşaata karşı çıkan vatandaşlar getirdikleri yiyecek içeceklerle alanda toplanmaya başladı. Alanda bulunanlara yağmurluk, şemsiye, battaniye, yiyecek ve içecek dağıtıldı, imzalar toplandı. Saat 14.00’de Acıbadem Dörtyol ile Koşuyolu ışıklarda buluşan kalabalık bir grup inşaat alanının sürdüğü alana doğru yürüyüşe geçti. Saat 15.20 de alana ulaşan grup  basın açıklaması okudu.

validebağ 1

İstanbul Barosu Başkanı Ümüt Kocasakal da eyleme destek için Validebağ’a geldi. Kocasakal, “Validebağ Korusu mücadelesini sahipleniyoruz, İstanbul Barosu suç duyurusunda bulunacak” dedi.

Eylemde söz alan anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu, “Burada mahkeme kararı var, buraya ne cami yapabilir ne de koruya dokunabilirsiniz” dedi.

Foto: twitter by DirenAcibadem

Foto: twitter by @DirenAcibadem

Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhcu da, “Burası 1’inci derece SİT alanı, suç işleniyor, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i kınıyoruz” diye konuştu.

Validebağ için yürütülen mücadelenin başından bu yana ön saflarda yer alan Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı avukat Can Atalay ise, “Yarın (bugün) buraya beton dökmeye çalışacaklar. Ya koruyu koruyanlara sahip çıkarız ya da Validebağ Korusu’nu kaybederiz” dedi.

(Yeşil Gazete, Diken)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.