EkolojiKentManşet

‘Validebağ Korusu’na karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz’

0

Validebağ Korusu’nun Millet Bahçesi‘ne dönüştürülmek istenmesine karşı çıkan Validebağ Savunması itiraz dilekçelerini sunmak için bugün saat 12.00’de Üsküdar Belediyesi önünde bir araya gelecek.

Yapılan açıklamada “Validebağ Korusu’nun neden Millet Bahçesi ol(a)mayacağını Üsküdar Belediyesi önünde yapacağımız basın açıklamasıyla önce kamuoyuna duyuracak, arkasından dilekçelerimizle Üsküdar Belediyesinden projenin iptalini talep edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2018 yılında Üsküdar’daki 354 dönümlük alana yayılan 1’nci derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu’nun Millet Bahçesi yapılmasına karar vermişti. Proje ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından çizilmişti.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Mart 2020 tarihinde korunun dörtte üçünü Üsküdar Belediyesi’ne tahsis etti. Belediye ise Millet Bahçesi projesinden çok farklı olmayan bir şekilde koruda otopark, festival alanı gibi inşaatlar yapılacağını açıkladı.

Türkmen’in konuşması hatırlatıldı

Validebağ Savunması tarafından yapılan açıklamada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Koru’da yaptığı bir konuşma hatırlatıldı. Türkmen konuşmasında şunları söylemişti:

Altını çizerek söylüyorum, bizim bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır…burada doğal olmayan, yasal olmayan hiçbir müdahalemiz olmayacak. Tekrar söylüyorum bizi de kendinizi de yormayın. Biz burayı vatandaşlarımızla buluşturacağız.”

‘Sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz’

Validebağ Savunması Türkmen’in konuşmasına “Biz de yüz yılı aşkın bir süredir vatandaşlarıyla buluşmuş Validebağ Korusu’na karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” sözleriyle yanıt verdi.

Açıklamada 6 Nisan Salı (bugün) saat 12.00’da şikayet dilekçelerini teslim etmek ve basın açıklaması gerçekleştirmek için Üsküdar Belediyesi önünde bir araya gelinceği belirtildi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.