ManşetTürkiye

Validebağ Korusu nöbetçileri’nden 2 Kasım çağrısı

0

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nun yanındaki yeşil alanda cami inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı veren mahkemenin kendi kararını sekiz gün sonra kaldırmasına karşılık 2 Kasım Pazar günü saat 17 için kitlesel çağrı yapıldı.

5 validebağ...

İstanbul 7’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı alsa da kararda ilgili alan, Üsküdar Belediyesi tarafından yeni alınan parsel numarası 197 değil, eski parsel numarası 178’le belirtildiği için bizzat Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, cami yapılacak yere dair bir karar olmadığını savunmuştu.

Yürütmeyi durdurma kararına dair hiçbir açıklama yapmayan Topbaş, dün iptal kararını açıklamak için sessizliğini bozdu ve konu ile ilgili  “Oradaki yapıyı mahkemenin verdiği karara göre beraberce yapabiliriz şeklinde bir noktaya geldik. Yargının vereceği kararlara uymak zorundayız” diye konuştu.

İstanbul Kent Savunması bu gelişmeler üzerine Validebağ Korusu’nda yapılaşma istemeyen herkesi 2 Kasım Pazar, saat 17:00’de buluşmaya çağırdı.

Çağrı metni şu şekilde;

“Validebağ direnişinin meşruiyet kaynağının iktidarın ve sermayenin oyuncağı haline gelmiş olan bir “hukukun” kuralları değil, yurttaşların vazgeçilmez doğayı ve kenti savunma haklarıyla sokaktaki varlıklarıdır.

Validebağ direnişi meşruiyetini oyuncak haline getirilmiş mahkemelerin bir kaybolup bir bulunan kararlarından değil, Soma Yırca köylüsünün zeytin nöbetinden gönderdiği dayanışma mesajlarından almaktadır.

Topbaş “Validebağ’da yürütmeyi durdurma kararı iptal, inşaata devam” diyor. Biz Validebağ nöbetçileri, “Validebağ’da hukuk iptal, direnişe devam” diyoruz.”

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.