KentManşet

‘Validebağ Korusu Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesin’

0
Fotoğraf: Meral Danyıldız/Birgün

Üsküdar Altunizade’de yer alan Validebağ Korusu’nun Millet Bahçesi‘ne dönüştürülmek istenmesi mahalle sakinleri tarafından oluşturulan Validebağ Gönüllüleri tarafından protesto edildi.

Korosu önünde bir araya gelen gönüllüler, “Bu koru milletindir, bahçe değildir” pankartı ve “Susma haykır rant vardır” ve “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

Proje İBB tarafından çizildi

Validebağ Gönüllüleri’nden Uğurcan Günay tarafından yapılan açıklamada, korunun dörtte üçünün Mart 2020’de Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından bakım için Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildiğini söyledi.

Üsküdar Belediyesi’nin 2006 yılından beri koru üzerinde birtakım emelleri olduğunu dile getiren Günay, 2018 yılında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın korunun Millet Bahçesi yapılmasına karar verdiğini, projeyi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) çizdiğini ifade etti.

Fotoğraf: MA

‘Belediye önce asli görevlerini yapsın’

MA’nın aktardığına göre Günay, bu şekilde ranta açılmak istenen koruyu korumanın kamu kurumları dahil olmak üzere herkesin sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Günay, korunun bakıma ve korunmaya ihtiyacı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Çöplerinin toplanması, ağaçlarının bakımının yapılması gerekmektedir. Üsküdar Belediyesi kendi asli görevi olan bu işleri bir kenara bırakıp, üzerine vazife olmayan işlere kalkışmamalıdır. Ne Üsküdar Belediyesi ne başka bir kurum aklından bile geçirmesin. Validebağ hiç kimsenin proje alanı değildir. Halkın doğal sit alanıdır.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.