Koronavirüs SalgınıManşet

Vaka sayısı en çok Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır’da arttı

0
Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17-23 Temmuz arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Bakan Koca paylaşımında, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız” ifadesini kullandı.

Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul‘da 88,19, Ankara‘da 69,13, İzmir‘de 33,43 oldu.

En çok artış Kürt illerinde

Bakan Koca sayılara ilişkin olarak, “Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır. Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranları arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun” dedi.

TÜİK raporuna göre Türkiye’de aşılamanın en az yapıldığı iller sırasıyla Şırnak, Urfa, Siirt, Bitlis, Mardin, Muş, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Ağrı, Iğdır ve Van.

Bu durumu gündeme getiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç,“Genç nüfus oranı, yüksek yaşlı nüfus oranı, Kürt halkı gerçekliği, anadilinde eğitimin ve anadilinde sağlık hakkının olmamasıyla doğrudan ilişkilidir” diyerek hükümetten bu konuda adım atmasını talep etmişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.