ManşetKoronavirüs SalgınıSağlıkTürkiye

Vaka sayısı 110 bini aştı, 217 kişi öldü; Bakan Koca ‘hastalık hafif seyrediyor’ dedi

0

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son koronavirüs (Covid-19) tablosu, vaka sayısındaki rekoru gözler önüne serdi. 2 Şubat’ta açıklanan verilere göre; 110 bin 682 yeni vaka tespit edildi.

Tespit edilen vaka sayısı ilk kez 110 binin üzerine çıkarken 217 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yapılan test sayısı 457 bin 885 olarak kaydedilirken iyileşen hasta sayısı 86 bin 671 oldu.

Öte yandan Türkiye’de birinci doz aşı yapılma oranı yüzde 92.56’yken ikinci doz yapılma oranı ise yüzde 84.49’da kaldı.

Bakan Koca: Hastalık hafif seyrediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca rekor rakamı “100 bin gibi bir sayının bundan 6 ay, 1 yıl önceki anlamı ile bugünkü anlamı aynı değil. Vakalar genellikle Omicron kaynaklı ve hastalık hafif seyrediyor” sözleriyle duyurdu.

Ne olmuştu

Koca’nın daha önce yapmış olduğu “Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum, endişe etmeyiniz, hastalık eski günlerindeki gücünde değil” açıklama başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) olmak üzere çok sayıda hekimden tepki almıştı.

TTB, “Sağlık Bakanlığının halk sağlığını önemsemeyen politikaları nedeniyle ölüyoruz” açıklaması yaparken SES Ankara Şubesi, “Bakan ‘bu ölümlere alışın’ demeye çalışıyor” ifadelerini kullanmıştı. TTB, resmi Twitter hesabından yayımladığı açıklamada “Çağrımız yurttaşlara: Kırılgan gruplar başta olmak üzere aşısız/hatırlatıcı dozu eksik aşılı herkesi aşı olmaya, kendi sağlıklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” şeklinde aşı çağrısında bulunmuştu.

Sağlık Bakanı’nın daha önce günlük koronavirüs vaka sayıları ile grip sayılarının benzer çıkabileceği yönündeki açıklaması tepki çekmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.