Editörün SeçtikleriHayvan HaklarıManşetVideo

Üzerinde deney yapılan tavşan Ralph kendi yaşamını anlatıyor

0

Altyazılar: Defne Sarıöz

Küresel çapta hayvan haklarını savunan Washington merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş Humane Society of the United States hayvanlara deney adı altında işkence edilmesine dikkat çeken bir video yayınladı.

Deneylerde kullanılan bir hayvan olan tavşan Ralph’in kendini anlattığı Save Ralph isimli animasyon, bize kapalı kapılar ardında hala devam eden bu vahşeti oldukça yumuşatılmış ama bir o kadar da vurucu bir şekilde anlatıyor.

Çarpık düşünce yapısını gösteriyor

Kaderini kabullenen Ralph deney hayvanı oluşunu kara mizah kullanarak adeta bir meslekmiş gibi anlatıyor. Gözündeki, kulağındaki ve sırtındaki hasardan sıradan bir durummuş gibi bahsediyor.

Öte yandan insanın üstün varlık olduğunu ve onlar için bunu yaptığını, çektiği acıların önemli olmadığını söyleyerek hayvan deneylerinin arka planındaki çarpık düşünce yapısına ışık tutuyor.

‘Uzaya gidecek kadar üstün hayvanlara işkence yapacak kadar ilkel’

Bigumigu’den Ece Yılmaz animasyon filmini yorumlarken Ralph’in anlattıklarının alt metnini “Uzaya gitmeyi başarmış üstün(!) bir varlık, bilimde ilerleyebilmek için hala hayvanlara işkence yapacak kadar ilkel” ifadelerini kullanıyor.

Arch Model Studio tarafından hazırlanan animasyon filminde ana karakteri Taika Waititi seslendiriyor. Aynı zamanda Ricky Gervais, Olivia Munn, Zac Efron, Pom Klementieff, Rodrigo Santoro ve Tricia Helfer’in sesleri de animasyonda bir araya geliyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.