Hayvan HaklarıManşet

Deneye Hayır Derneği’nin ‘deneysiz ürünler rehberi’, uygulama oldu

0

Deneye Hayır Derneği‘nin hayvanlar üzerinde test edilmemiş kozmetik ve temizlik ürünleriyle ilgili rehberi uygulamaya dönüerek Apple Store’da yerini aldı. Uygulamanın Android sürümü de yolda.

Ggeçtiğimiz yıl ses getiren “Save Ralph” animasyonunun yayınlanmasından sonra, derneğe marka ve ürünlerle ilgili gelen çok sayıda sorunun ardından bu konuda bilinçli ve hayvanlardan yana tercihler yapmak isteyen tüketicilere rehberlik edecek bir uygulama için kolları sıvamıştı.

Derneğe gönüllü olarak destek vermek isteyen yazılımcılarla da bir araya gelinerek balşayan süreç sonunda Türkiye’de satışı bulunan kozmetik, hijyen ve ev bakım ürünleri mercek altına alındı.

Aylar süren bir çalışmanın ardından 120’yi aşkın marka incelenerek bir liste elde edildi.

İncelemeler, çatı firmaları ve çatı firmalarının deneysizlik statüsü, hayvanlardan elde edilen içerik bulundurup bulundurmamaları, Çin’de fiziksel olarak satış yapıp yapmamaları; yapıyorlarsa çeşitli durumlara bağlı olarak hayvan testinden muaf olup olmamaları, herhangi bir sertifikasyon programına kayıtlı olup olmamaları gibi kriterlere bağlı olarak yapıldı.

Verilen bilgilerde eksiklikler olan ya da deneysizlik statüleri hakkında çelişkiler bulunan markalar şimdilik uygulamaya dahil edilmedi.

Kullanıcılarının karar verme sürecini biraz daha kolaylaştırmak adına uygulamada markalar, baz alınan metriklere göre 4 ila 10 arasında değişen birpuanlama sitemine de dahil ediliyor ve uygulama içinde hem kategori hem de puana göre listeleme yapılabiliyor.

İkinci aşamada favorilere ekleme, arama butonu ve daha birçok özelliğin de ekleneceği uygulama ücretsiz indirilebilir.

You may also like

Comments

Comments are closed.