Alfredo Carpineti tarafından IFL Science’da yayımlanan fotoğraf seçkisini Yeşil Gazete gönüllü çevirmeni Nilüfer Sezgin Ağaç’ın çevirisiyle sunuyoruz.
***
Scott Kelly ISS’deki (Uluslararası Uzay İstasyonu) 340 günlük görevinden yeni döndü. Bu rekor süredeki görevde, Kelly ve Rus kozmonot Mikhail Kornilko uzayda nerdeyse 1 yıl geçirdi. Bilim insanları, bu kadar uzun süre yerçekimsiz ortamda kalınmasının vücuda olan etkilerini kavramayı umut ediyor. Bunu, gelecekteki bir Mars yolculuğu vizyonuna dair fikir vermesi açısından da önemli buluyor. Geçtiğimiz yıl boyunca Scott Kelly Uluslararası Uzay İstasyonunun (ISS) sadece sorumluluğunu almadı, önemli bilimsel deneyler de yaptı. Fakat sadece hırslı bir bilim insanı olmanın ötesinde twitter sayfasında inanılmaz fotoğraflar da yayımladı. İşte deklanşöründen çıkan en iyi seçme fotoğraflar:
Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili.
Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.
Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.
Türkiye’de tarımın geldiği yer içler acısı. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler isyan halinde. Diğer taraftan en fazla artış gıda fiyatlarında. Dikkate alınması gereken ciddi bir dengesizlik var.
Maalesef sorun yarattığı var sayılanlara karşı empati yoksunu, sadece kendi refahını gözeten adaletsiz çözümler üretmek yalnızca 'Güvercin Kakası' kitabındaki kasaba halkına mahsus değil. Katliam Yasası'nı unutmadınız değil mi?