Kültür-SanatManşetTürkiye

Usta oyuncu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

0

Usta oyuncu Ferhan Şensoy, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi‘nde hayatını kaybetti.

Şensoy’un kurucusu olduğu tiyatro grubu Ortaoyuncular‘ın sosyal medya hesabı üzerinden oyuncunun ölüm haberini şöyle paylaştı:

Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun…”

Ferhan Şensoy kimdir?

26 Şubat 1951 doğumlu olan Ferhan Şensoy, Samsun’un Çarşamba ilçesinde dünyaya geldi.

İlk öykü ve şiirleri Yeni Ufuklar ve Soyut dergilerinde 1969 yılında yayımlanan Şensoy’un, yazdığı skeçler de Devekuşu Kabare‘de 1970 yılında oynanmaya başladı.

Galatasaray Lisesi‘nde de bir süre okuyan Şensoy, 1970 yılında Çarşamba Lisesi’nden mezun oldu. Şensoy, 1971 yılında Grup Oyuncuları çatısında ilk profesyonel oyunculuğunu yaptı.

Ferhan Şensoy, 1972-1975 yıllarında Fransa ve Kanada‘da tiyatro eğitimine ve çalışmalarına Jerome Savary, Andre-Louis Perinetti gibi isimlerle devam ederken Montreal‘de Ce Fou De Gogol adlı oyunuyla 1975’te En İyi Yabancı Yazar ödülünü aldı. Yine Montreal’de Theatre De Quatre – Sous’da da, yönetmenliğini yaptığı, Harem Qui Rit isimli müzikalde oynadı.

Ferhan Şensoy, 7 Mart 1987’den beri aralıksız olarak Ferhangi Şeyler oyununu oynuyordu.

Ortaoyuncuları Kavuğu‘nu Münir Özkul‘dan devralmış ve Rasim Öztekin‘e devretmiştir.

Onlarca ödül alan sanatçı, aynı zamanda çok sayıda kitap kaleme aldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.