Manşet

Üsküdar’da hastanede çıkan yangında bir hasta hayatını kaybetti

0
yangın

İstanbul‘un Üsküdar ilçesinde bulunan Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çıkan yangında durumu ağır olan bir hasta hayatını kaybetti.

Yangına çevre ilçelerden sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Hastanede tedavi gören hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi.

Saat 02.30 sıralarında Selimiye Mahallesi’nde bulunan Sultan Abdulhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin altıncı katında bulunan ameliyathanede henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını fark eden görevliler itfaiye ekiplerine haber verdi.

‣ Yoğun bakım ünitesinde çıkan yangında 11 kişi öldü: Hastanenin imajı mı korunuyor?

Çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi hastaneye sevk edildi. Yangına müdahale sırasında hastanede tedavi gören hastalar, hastanenin bahçesine çıkarıldı. Hastalar, çevredeki hastanelere sevk edilmek üzere ambulanslara bindirildi.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık dört saat süren çalışmaları sonucu yangın tamamen söndürüldü.

yangın

Bir hasta hayatını kaybeti, 10 personel gözetim aldında

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ilk etapta Yoğun Bakım Servisi’nde bulunan kritik durumdaki 15 hasta olmak üzere, diğer servislerde tedavi gören toplam 109 hastanın tedbir amacıyla civardaki hastanelere nakledildiği belirtildi.

‣ Ankara’da hastane inşaatında çıkan yangın kontrol altına alındı

Valilik, ağır durumda olan bir yoğun bakım hastasının vefat ettiğini ekledi.

Yangına müdahale sırasında dört sağlık ve altı itfaiye görevlisinin dumandan etkilendiğini ifade eden valilik, söz konusu 10 personelin tedavi ve gözetim aldına alındığını aktardı.

Açıklamada yangınla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.