ManşetTürkiye

Urfa’da bir erkek 13 yaşındaki kızını yakarak öldürdü

0

Haber: Fatma KEBER

*

Urfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Şıhmahsut Mahallesi’nde yaşayan Mohammad D. isimli bir erkek 13 yaşındaki kızı A.D.’yi öldürdü.

Babasının üzerine tiner dökerek yaktığı iddia edilen 13 yaşındaki kız çocuğu kaldırıldığı hastanede sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Olay, sokağa taşan sesler üzerine mahalle sakinleri tarafından yapılan ihbar ile ortaya çıktı. Olay yerine gelen sağlık ekibi yaralı kıza ilk müdahaleyi yaptı.

Baba ve abisi gözaltına alındı

Kız çocuğu sonrasında ambulansla, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Binası’na kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan kız çocuğu, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Çocuğun cansız bedeni otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Küçük kızın ölümüyle ilgili baba Mohammad D. ile ismi öğrenilemeyen abisi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Erkekler 2020’de en az 26 çocuğu öldürdü

bianet’in Türkiye’deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi‘ne göre, erkekler 2020 yılında en az 284 kadını ve 26 çocuğu öldürdü.

14 çocuğu babası/üvey babası, bir çocuğu eski sevgilisi, iki çocuğu abisi, iki çocuğu annesi, bir çocuğu erken yaşta zorla evlendirildiği kocası, bir çocuğu iş yeri yöneticisi öldürdü. Beş çocuğu öldürenlerin yakınlık derecesi basına yansımadı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.