KadınManşet

Üniversiteliler Sema için yürüdü

0

Bursa’da öldürülen üniversite öğrencisi Sema’nın katilin bulunamamasını arkadaşları yürüyerek protesto etti.

Bursa merkez Nilüfer İlçesi Badırga Köyü yakınlarında bir dere kenarında parçalanmış cesedi bulunan Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca’nın katil zanlısının bulunması için jandarma ve polisin geniş çaplı yürüttüğü soruşturma devam ederken, genç kızın öğrenim gördüğü Uludağ Üniversitesi’ndeki arkadaşları ve öğretim görevlileri, bu acı olayı protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

Görükle Kampusü’ndeki Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 900 kişi ellerinde “Dün Münevver, Bugün Sema. İsyan et, ağlama”, “Yasta değil, isyandayız”, “Şimdi sıra kimde”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor” yazılı dövizler taşıdı.

Kampusun Mediko-Sosyal binası önüne “Sema burada, katilleri nerede” sloganı atarak gelen öğrenciler adına açıklama yapan Ezgi Alvur, şunları söyledi:

“Sema Karakoca ve öldürülen tüm kadınların faili erkekleri korumaya, sahiplenmeye devam eden devlettir. Mahkemelerin aldığı kararlar tacizin tecavüzün yolunu açtığı gibi kadınların sevgili, eş ya da psikolojik sorunları olan erkekler tarafından ‘sevgi adına’ dövülerek, işkence edilerek öldürülmesini görmezden geliyor ve meşrulaştırıyor.”

Daha sonra söz alan Sema Karakoca’nın öğrenim gördüğü Felsefe Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Dr. Funda Gürsoy Kaya ise Sema’nın katilinin bir an önce bulunması gerektiğini söyleyerek, “Sema sen rahat uyu” diye konuştu.

Kalabalık, basın açkılamasının ardından dağıldı. (Ajanslar)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.