EğitimManşetTürkiye

‘Üniversiteler fuhuş yuvası’ diyen Prof. Sofuoğlu hakkında işlem başlatıldı

0
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu‘nun katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için “Fuhuş evleri” demesinin ardından SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sofuoğlu hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.
 
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için söylediği “Neredeyse fuhuş evleri” sözü tepkiyle karşılanmıştı.
 
Bunun üzerine rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamada bulunarak, “Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır” dedi.

AKP’den tepki: Gençler gözbebeğimiz, sakil bir açıklama

Sofuoğlu’na AKP’den de tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da öğretim üyesine tepki gösterdi. 

Fahrettin Altun, “Üniversitelerimiz araştırma, öğretim ve topluma hizmet merkezlerimizdir. Gençlerimiz ise göz bebeklerimizdir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yükseköğretim alanında aldığımız muazzam mesafe üniversitelerimize, gençlerimize verdiğimiz değerin bir yansımasıdır” dedi.

İbrahim Kalın ise “Üniversitelerimizi zan altında bırakan kerih (tiksindirici) ve sakil açıklamayla ilgili gereken işlemlerin yapılacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV canlı yayınında üniversiteler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullanmıştı. Program konuklarının “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” karşılığını vermesi üzerine Sofuoğlu, “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz” demişti.

Sofuoğlu daha önce de “İstanbul Sözleşmesi çok kan dökecek; cinsiyet değiştirmek isteyen çocuklar ailelerinden zorla alınabilecek” ve “Google‘ın mucidi Abdülhamit‘tir” demişti. 

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.