DünyaManşet

UNICEF: Nijerya’da bu yıl 1440 öğrenci kaçırıldı

0

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Nijerya‘da okulları hedef alan saldırıların artmaya devam ettiğini belirtti.

UNICEF’in hazırladığı raporda ülkede ocaktan bu yana 25 farklı okula saldırı düzenlediği ve bu saldırılarda 1440 öğrencinin kaçırıldığı kaydedildi.

Harekete geçme çağrısı

AA’nın aktardığına göre Batı Afrika ülkelerinde yıllardır devam eden saldırılara genelde çocukların maruz kaldığı ifade edilen raporda, hükümetin bu tür olayları önlemek için acilen harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

Nijerya’nın Benue, Kaduna, Plateau, Katsina ve Zamfara eyaletlerinde son aylarda birçok okuldan öğrenciler kaçırılmıştı. Saldırılar nedeniyle çok sayıda okul ve üniversite eğitime ara vermek zorunda kalmıştı.

İnsan kaçırma Nijerya’da endemik hale geldi

The Guardian’ın haberine göre insan kaçırma kuzey Nijerya’da endemik hale geldi. Çoğu etnik Fulanis olan ağır silahlı militanlar yoksul toplulukları öldürüyor, kaçırıyor ve terörize ediyor. Kanunsuzluk, çiftçiler ve çobanlar arasında yıllarca süren çatışmalardan çıktı ve ekonomik kriz, polisin eylemsizliği ve yetkililerin müdahale etmeyi reddetmesiyle alevlendi.

Kuzeydeki bazı eyalet hükümetleri, şiddeti durdurmak için haydut çeteleriyle tartışmalı barış anlaşmaları yaptı, ancak birçok kişi, para içerdiğinden şüphelenilen bu anlaşmaları, basitçe suçluluğu teşvik etmek olarak görüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.