ManşetTürkiye

Ümit Özdağ’dan Garo Paylan’a Talat Paşa tehditi: Zamanı gelince sen de yaşayacaksın

0

24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Paylan, “106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz” demişti. 

Bu açıklamayı alıntılayan Özdağ, Paylan’a “Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine” şeklinde ifadeler kullandı. Aynı açıklamada Paylan’ı tehdit eden Özdağ, şunları yazdı:

“Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın.”

Paylan: Yaptık, yine yaparız diyor

Garo Paylan, Özdağ’ın sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden şu yanıtı verdi: Halkımı imha eden zihniyetin kalıntısı “yine yaparız” diyor. Siz vurdunuz da, biz ölmedik mi? Öldük. Ama geride kalanlar adalet mücadelesini hiç bırakmadı. Benden sonra da bırakmazlar.. Bu ülkenin vicdanlı çoğunluğu, meydanı senin gibi faşistlere terk etmedi, yine terk etmezler..”

Bunun üzerine Özdağ tekrar yazarak, “Taşnak kalıntısı, ASALA uzantısı, PKK yandaşı. YüzbinlerceTürkü katlettiniz, ordumuzu arkadan vurdunuz.Yapanlar cezalarını çekti.Vatansever Ermenilere kimse dokunmadı.Ama senin kanında Taşnak-ASALA-PKK virüsü dolaşıyor Sen Türk Milletinin azılı düşmanısı” ifadelerini kullandı.

İHD’den suç duyurusu

Sosyal medya kullanıcıları Özdağ’ın paylaşımlarına tepki gösterirken, nefret suçu işlediğine ve Paylan’ı hedef gösterdiğine dikkat çekti. İnsan Hakları Derneği ise ise suç duyurusunda bulundu.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin “Biz İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon olarak, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu yapacağız. Keşke bizden önce, bir ‘gerçek hukukçu savcı ‘ çıksa da soruşturma açsa.. Bir umut işte…” ifadelerini kullandı.

Talat Paşa kimdir?

Talat Paşa, İttihat ve Terakki’nin kurucularından ve önde gelen liderlerinden biri. 1915 yılında Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) olarak görev yaptığı dönemde, Tehcir Kanunu’nun çıkarılmasında önemli rol oynadı. Bu ve aldığı kararlar nedeniyle ‘Ermeni Soykırımı’nın baş sorumlularından biri olarak gösterilir.

1917 yılında sadrazamlık yapan Talat Paşa, 1. Dünya Savaşı’nın kaybedilmesinden sonra İttihat ve Terakki Cemiyeti’ni feshedip Cemal ve Enver Paşalarla birlikte ülkeyi terk etti. 1921 yılında Berlin’de, Hardenberg Caddesi’nde bir Ermeni tarafından öldürüldü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.