ManşetTürkiye

Ümit Kıvanç’dan Roboski belgeseli

0

34 insanın Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboski köyünde hayatını kaybettiği olayın yıldönümüne yaklaşılırken, sorumlular halen ortaya çıkmış değil. Faillerin ortaya çıkarılması için kurulan komisyonlardan ve yapılan eylemlerden sonuç alınamadı.

Gözaltına alınan, eylemlerde polisin tazyikli su müdahalesine maruz kalan ve sesini duyurabilecekleri her alanda ‘sorumluların bulunmasını’ talep eden Roboskili ailelerin yaşadıkları yönetmen Ümit Kıvanç tarafından belgesel bir filme alındı.

İlk gösterimi dün yapılan “Ağlama Anne, Güzel Yerdeyim” belgeseli hayatını kaybeden 34 kişiyi sevdiklerinin ağzından anlatıyor. Belgesel film  MAZLUMDER ve İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından kurulan ‘Roboskîye Adalet Platformu’nun desteği ile çekildi.

Çekimleri Mayıs ayında gerçekleştirilen belgeselde, 34 insanın hikayelerine tek tek yer veriliyor. Ailelerin, arkadaşlarının gözünden o günleri ve hayatını kaybedenlerin portrelerini aktarlduğı belgesel, İnsan Hakları Derneği ve Mazlumder’in desteği ile hazırlandı.

Geçtiğimiz Ekim Ayı’nda, Genelkurmay’dan istenen belgelerin gelmemesi ve bazı soruların hala yanıtsız olmasına rağmen, Uludere’de yaşananları araştırmak için kurulan Meclis İnsan Hakları Alt Komisyonu rapor yazımına başlamıştı

Ümit Kıvanç’ın Roboski’de hayatını kaybeden 34 insan için çektiği “Ağlama Anne Güzel Yerdeyim” belgeselinin tamamını buradan izleyebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.