Haber HattıManşetSivil Toplum

Uluslararası Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu: Murat Çelikkan ve Mwatana İnsan Hakları Örgütü

0

Uluslararası Hrant Dink Ödülü hak savunucusu ve Hakikat Adalet Hafıza Merkezi direktörü Murat Çelikkan ile Yemen’den Mwatana İnsan Hakları örgütüne verildi.

Bianet’den Pınar Tarcan’ın haberine göre Murat Çelikkan’a ödülünü Avukat Eren Keskin ve Doktor/OyuncuErcan Kesal verdi.

Çelikkan teşekkür konuşmasında “Bu ödülün iyi bir insan olduğum için verildiğini umuyorum. Unutmayın hep bir çatlak vardır ve o çatlaktan umut sızar. Bu ödülü umut için alıyorum” diye konuştu.

10. Uluslararası ⁦‪Hrant Dink Ödülü‬⁩ yurtdışı sahibi ise Yemen’den Mwatana İnsan Hakları Örgütü oldu.

Yemen’deki iç savaşta ülkede yaşanan tüm gelişmeleri uluslararası alanda duyuran; güç yaşam koşulları ve hayati tehlike nedeniyle birçok kişinin ülkeyi terk ettiği bir dönemde, bağımsız ve tarafsız belgeleme çalışmaları yapıp raporlar hazırlayan, hak ihlallerine karşı cesur bir mücadele yürüten Mwatana İnsan Hakları Örgütü’ne ödülünü jüri üyeleri Albie Sachs ve Rakel Dink verdi.

Radya el-Mutavakel, Mwatana İnsan Hakları Örgütü adına yaptığı konuşmasında, adalet ve barışa giden yolda kendilerine rehberlik etmesi için insan haklarını seçtiklerini ve barışın bir gün geleceğine duydukları inançla, adalet ve haklara tam olarak erişim hakkının herkes için garanti altında olduğu bir toplum için çalışacaklarını vurguladı.

Mwatana İnsan Hakları Örgütü adına konuşma yapan Radya el-Mutavakel “Türkiye’deki durum ile Yemen’deki durum arasında çok büyük farklılıklar olsa da, insan hakları kuruluşları olarak benzer güçlüklerle karşılaşıyoruz” dedi.

Gecede, Medz Bazar Topluluğu, Vomank ve Sahakyan Çocuk Korosu da sahne aldı.

Haberin tamamnı bianet.org/ dan takip edebilirsiniz.

 

(Bianet)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.