ManşetTürkiye

Uludereli anne: “Tayyip Erdoğan, oğlumun ölümünden sorumlusun; paranı istemiyorum”

0

Uludere’de 8 ay önce TSK uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişiden biri olan Selam Encü’nün annesi Semire Encü, Başbakan’a yazdığı mektupta katliamın faillerinin ortaya çıkarılmamasına isyan etti, “İkide bir tazminattan bahsetme, o parayı almadık, almayacağız. Benim oğlum satılık değildir” dedi.

Semire Encü’nün mektubu şöyle:

“Ben Semire Encü, şehit Selam Encü’nün annesi,

Benim oğlum, 22 yaşındaydı. Üniversite mezunuydu. Oğlum dindar bir gençti. Devlet adamı olacaktı. AKP Hükümeti bunu çok gördü.

Benim oğlum TC kimliğini taşıyıp TC vatandaşı olup, böyle bir öğrenciyi katlediyorsa ve failler belli olup tutuklanmıyorsa, bunun tek sorumlusu AKP Hükümeti’dir ve AKP Hükümeti’nin üzerine kalacaktır. Tayyip Erdoğan sana diyorum, Gaziantep’teki olayın üzerinden iki gün geçti ya da geçmedi hemen failleri ortaya çıkarttın. Anlamıyorum.

Roboski’de F16 uçaklarıyla katledilen 34 gencin ve öğrencinin katillerini tutuklatmıyorsun, onlar sizin vatandaşınız değil mi? İkide bir tazminattan bahsetme, o parayı almadık, almayacağız. Benim oğlum satılık değildir. Katliamın üzerinden 8 ay geçti, tek bir kişinin ifadesini almadınız. Bu olayın üstünü örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Bu olay kapatılacak bir olay değildir. 34 candan bahsediyoruz burada? Şunu iyi bilin ki, bu dünyada ve diğer dünyada elimiz yakanızda olacaktır. Bu katliamı yapanı da yaptıranı da Yüce Rabbime havale ediyorum. Onun gücü herkese yeter. Ben yaşadığım sürece oğlumun hakkını arayacağım. Çünkü benim oğlum haksız yere katledildi.”

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.