DünyaManşet

Ülke farklı zihniyet aynı: Katar’da yeni stad vajinayı andırıyor tartışması

0

Katar’ın 2022 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında inşa edileceğini açıkladığı Al Wakrah Stadyumu’nun tasarımının vajinaya benzetilmesi ülkede tartışma yarattı.

AECOM Technology Corporation tarafından dün bir animasyon videosuyla tanıtılan stadyumun tasarımı vajinaya benzetildi. AECOM yetkilileri bu tartışmalar üzerine, 45 bin seyirci kapasiteli stadyumu tasarlarken Katarlıların eski çağlarda inci avcılığında kullandığı “dhou” adı verilen teknelerden esinlenildiğini ifade etti.

2018’de kullanıma hazır hale getirilecek stadyumun 40.000 seyirci kapasiteli olacağı açıklandı. Reuters’in haberine göre petrol zengini Katar, 2022 Dünya Futbol Şampiyonası için inşa edeceği raylı sistem, yeni havaalanı, liman ve yüzlerce kiometrelik karayoluna 140 milyar dolarlık bütçe ayrmış durumda.

Katar, yazın düzenlenecek turnuvada bölgesel iklim koşullarını da hesap ederek tüm stadyumlarında sıcaklığı belli derecelerde tutmanın hesabını da yapıyor. Yetkililer, ısı 120 dereceye çıksa dahi stadyumların bu koşullarda bile serin kalacağını belirtiyor.

(Yeşil Gazete, Reuters, Buzfeed.com)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.