Doğa MücadelesiManşetYerel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ziyareti öncesi katledilen ağaçlar İkizdere’den taşındı

0
Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Haber: Gençağa Karafazlı

Rize‘nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi‘nde açılmak istenen taş ocağına karşı halkın direnişi, bölgeye kurdukları yeni çadırlarla devam ederken; bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bölgeye ziyarete gelecek.

Bakan Karaismailoğlu’nun ziyareti öncesi taş ocağı için kesilen ağaçlar bölgeden taşındı. Katledilen bazı ağaçların muhtarlara verildiği iddia edildi.

Bölge halkından Güngör Baş, kime ait olduğu belli olmayan bazı araçların da katledilen ağaçları götürdüklerini ifade etti.

Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

‘Ağaçlar sus payı olarak mı dağıtılıyor?’

Ağaçların katledilmesi ve yaşam alanlarının yok edilmesine karşı direnen yurttaşlardan Güngör Baş, katledilen ağaçların Gürdere ve Cevizlik köy muhtarına verildiğini kaydederek, yaşananlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Biz günlerdir ağaçların, yaşam alanlarımızın yok edildiğini söyledik. Ancak, Bakan bey bizleri ‘marjinal gruplar’ diye suçladı.

Biz bu vadinin asıl sahipleriyiz. Biz ağaçlarımızın, yaşam alanlarımızın yok olmasına karşıyız.

Ağaçları katleden Cengiz, şimdi de ağaçları ona buna vermeye başladı. Gürdere ve Cevizlik köy muhtarına ağaçlar veriliyor. Bu arada kim oldukları bilinmeyen bazı araçların da ağaç yükleyip götürdüğünü görüyoruz. Merak ediyoruz. Katlettiği ağaçları sus payı olarak mı dağıtmaya başladılar?”

Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

‘Katliamın boyutu ortaya çıkıyor’

Yaşam alanlarını korumaya kararlı olduklarının altını çizen Baş, şu açıklamalarla devam etti:

Günlerdir ağaçların katledildiğini söyledik ancak bizleri yalanlamaya kalktılar. Daha ilk günlerde onlarca ağacın katledildiği ortaya çıktı.

Bu katliam nedeniyle vadideki nesli tükenmekte olan boz ayılar ve diğer ayılarımız da vadiyi terk etmeye başladı.

Katliamın boyutu her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Bu ağaçları katledip sonradan insanlarımıza vermekle bu direnişimizi durduracaklarını sananlar yanılıyor. Biz yaşam alanlarımızı korumaya kararlıyız.”

Yuvasını terk etmek zorunda kalan ayı

You may also like

Comments

Comments are closed.