Türkiye

Ukrayna ile vizesiz dönem

0

Ukrayna ile vize kaldırılması anlaşmasının Aralık’ta imzalanması planlanıyor. Ukrayna Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, ülkesinin evsahipliğini yapacağı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları için “Türk milli futbol takımı finale çıkarsa, bu bizim için milyon turist demektir” dedi.

Türkiye ile Ukrayna arasında karşılıklı olarak vize kaldırılmasına ilişkin anlaşmanın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukovych’in Aralık için planlanan Ankara ziyareti sırasında imzalanması öngörülüyor. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky de, ülkesinin ev sahipliğini yapacağı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları dolayısıyla çok sayıda Türk turistin Ukrayna’yı ziyaret etmesi beklentisini dile getirdi. Büyükelçi Korsunsky, Ukrayna ve Türkiye’nin “çok önemli ortaklar olduğu konusunda bir şüphenin bulunmadığını”, Türkiye’nin Ukrayna için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukovych’in Türkiye ziyareti sırasında her iki taraftan 10’ar Bakanın katılımıyla Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in ilk toplantısının yapılacağını anlatan Büyükelçi, ziyaret sırasında vize zorunluluğunun karşılıklı olarak kaldırılmasına ilişkin anlaşmanın da imzalanmasının beklendiğini söyledi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.