KadınKültür-SanatManşet

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 27 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde düzenlenecek

0

Türkiye‘nin ilk kadın filmleri festivali olan ve kadın sinemasının görünürlüğünü sağlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 27 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Festivalde online gösterimlerin yanı sıra, sinema salonlarında da gösterimler olması için çalışmalar yapılıyor.

Festivalde kısa, uzun, orta metraj kurmaca, deneysel ya da belgesel filmlerinin gösterilmesini isteyen Türkiye’den kadın sinemacılar, 26 Şubat tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

‘En büyük hedefimiz festivali fiziksel olarak gerçekleştirmek’

24. kez düzenlenecek festivalinin direktörlüğünü ise dokuz yıl İstanbul Film Festivali’nin 2018’den beri de Başka Sinema Ayvalık Film Festivali‘nin direktörlüğünü yapan Azize Tan yapacak. Tan, festival direktörlüğüyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

2020 pek çok kişinin bir an önce bitmesini ve unutmayı istediği bir yıl oldu. Pandemi nedeniyle alınan önlemleri yakından takip etmekle birlikte bu yıl en büyük hedefimiz festivali fiziksel olarak gerçekleştirmek. Online gösterimler için her türlü altyapı çalışmasını yaparken, festivali sinema salonlarında gerçekleştirmek için de çalışıyoruz. Ayrıca festival boyunca Ankara’nın çeşitli mahallelerinde ücretsiz açık hava gösterimleri de düzenlenecek.”

‘Artık araftan çıkma zamanıdır’

Festivalin geçen yılki teması “evde kaldık” idi. Festival, aynı zamanda Türkiye’de çevrimiçi düzenlenen ilk festival olmuştu.

Bu yılki tema ise araftan çıkmak olarak belirlendi. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali de “Artık bu araftan çıkma zamanıdır” diyerek şunları paylaştı:
 
 
 

Tüm mesele, yıllardır verilen mücadelelerin lafta kalmaması, başka bir hayatın mümkün olduğunu müjdelemekle kalmayıp onu yaşayabilmekte, yaşadığımız özgürlüğün ta kendisi olmakta, hem de neredeysek orada, hangi bedenin içindeysek onunla. Değişim ancak biz yaparsak olur, bu araf halinden çıkmanın yolu dayanışmaktan, çalışmaktan ve en önemlisi doğru bildiklerimizi yapmaya devam etmekten geçiyor. Kadın mücadelesinin şimdiye kadar verdiği mücadele ve elde ettiği kazanımlar bu konuda hepimize ilham olabilir.”

Bu yıl 25. yılını geride bırakacak olan Uçan Süpürge, film festivalinin yanı sıra 25. yıla özel birçok etkinlik ve proje hazırlığında. Yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle birlikte 25 yılın belgeselinin de yıl sonuna kadar bitmiş olması planlanıyor.

Festivalin başvuru formuna buradan ulaşabileceğiniz gibi, başvuruyla ilgili detaylara festivalin sitesinden de bakabilirsiniz.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.