KitapManşet

Üç Ekoloji’nin “Gönüllü Sadelik ve Ekolojik Yaşam” sayısı çıktı

0

Yeşil Düşünce ve Özgürlükçü Düşünce dergisi Üç Ekoloji’nin 9. sayısı “Gönüllü Sadelik ve Ekolojik Yaşam” dosyasıyla yayımlandı. 2003 yılından bu yana çıkan dergide dosya dışında, politikadan düşünceye, yeşil düşünce klasikleri, anısına ve kitap tanıtımı bölümleri bulunuyor.

Dosya, Durukan Dudu’nun Gönüllü Sadelik başlıklı yazısıyla başlıyor. Yazı Dudu’nun 2009’da Yeşil Ekonomi Konferansı’nda sunduğu bir tebliğden yola çıkıyor. Dosyada Durukan Dudu’nun İsveç’te Matparken ekolojik komününün kurucularından Marina Querroz ile yaptığı söyleşi ve Emet Değirmenci’nin permakültür üzerine bir yazısının yanısıra Ümit Şahin’in ekolojik yaşam kavramına Rudolf Bahro’nun “Komünler Kurma Cesareti” yazısına göndermelerle eleştirel yaklaştığı bir denemesi de bulunuyor. Dosya kapsamında ayrıca Oya Ayman, Erol Benjamin Scott, Ahmet Kizen ve Mete Hacaloğlu’nun yanıtladığı bir soruşturma köşesi var.

Üç Ekoloji’nin her sayısında bir de uzun söyleşi yer alıyor. Bu sayının konuğu ise Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Yüksel Selek. Selek’in yaşam öyküsünün satırbaşlarıyla yeşil politika ve günümüzün politik sorunlarıyla ilişkili görüşleri bu röportajda bulunabilir.

Üç Ekoloji’nin 9. sayısında Yeşi Düşünce Klasikleri’nde Bruno Latour’un “Doğanın Sonu” başlıklı bir yazısı ve Ayşem Mert’in Arne Naess üzerine yazdığı “Anısına” bölümü bulunuyor.

Yeni İnsan Yayınları tarafından yayımlanan Üç Ekoloji kitapçılarda ve internette bulunabiliyor.

(Yeşil Gazete)

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.