Spor

Tyler Farrar açılışı yaptı

0

Fransa Bisiklet Turu’nun Olonne-sur-Mer – Redon arasında koşulan 198 kilometrelik üçüncü etabını Tyler Farrar kazandı. Amerikalı sprinter, Fransa Bisiklet Turu kariyerindeki ilk etap zaferini elde etti.

Amerika’nın “Bağımsızlık Bayramı” olan 4 Temmuz’da zafere ulaşan Farrar, çifte mutluluk yaşamış oldu. Garmin-Cervelo’dan takım arkadaşı Thor Hushovd’dan büyük yardım gören Farrar, galibiyetini İtalya Bisiklet Turu’nda hayatını kaybeden yakın arkadaşı Wouter Weylandt’a adadı.

Üçüncü etap sonunda sarı mayo Thor Hushovd’da kaldı. Norveçli bisikletçi, genel klasman liderliğini dün ele geçirmişti. Hushovd, özellikle son kilometrelerde Farrar’a yaptığı yardımlarla zaferde büyük rol oynadı.

Düz bir yapıya sahip olan ve sprinterlerin damga vurmasının beklendiği bu etapta büyük favori olarak gösterilen Mark Cavendish ise takımı HTC-Highroad ile çok güçlü geldiği son bölümde gerilerde kaldı ve istediğini başaramadı.

Vacansoleil’in Fransız sprinteri Roman Feillu ise Farrar’ın arkasından etabı ikinci bitirdi. Movistar’dan José Joaquín Rojas ise üçüncü oldu. Rojas, yeşil mayoyu sırtına geçirirken Omega-Pharma Lotto’nun Belçikalı yıldızı Philippe Gilbert, “Dağların Kralı” olarak da bilinen kırmızı benekli mayoyu elde etti.

Son dönüşte kendini yerde bulan Cofidis bisikletçisi Samuel Dumoulin ise ciddi bir sakatlık yaşamadı.

Bu arada sprint mücadelesinde son kilometrelerde birbirlerini iten Mark Cavendish ve Thor Hushovd’un ara sprint kapılarında aldıkları puanlar silindi.

Fransa Bisiklet Turu yarın Lorient – Mûr-de-Bretagne arasında koşulacak olan 172 kilometrelik dördüncü etapla devam edecek.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.