ManşetMedya-İnternet

Twitter’da istifa dalgası: Elon Musk ofisleri kilitledi

0

Milyarder Elon Musk’ın Twitter‘ı 44 milyar dolara satın almasının ardından şirkette sular durulmuyor. İşten çıkarmaların ve ‘mavi tik’ krizinin ardından son olarak Musk tüm çalışanlara “Ofiste uzun saatler yoğun çalışmayı kabul ettiğinizi beyan eden formu yarın 17:00’ye kadar imzalayın ya da  işten ayrılmayı kabul etmiş sayılırsınız” maili attı.

Çok sayıda kritik ekip formu imzaladı. Çağrısının ardından çok sayıda kişi Twitter’dan istifa ettiği bildirildi. Şirket içi mesajlaşmada kullanılan Slack isimli uygulamada birçok üst düzey çalışan istifasını diğer çalışanlarla paylaştı. The Verge uygulaması istifa edenlerin mesajlarını yayınladı.

The New York Times gazetesine göre ise Elon Musk, bazı çalışanlarla bir araya geldi ve “kritik öneme sahip roller üstlenenlerin ayrılmasını engellemeye çalıştı.

Ofis kapısına kilit

Musk’ın çalışanlarının yaklaşık yarısını işten çıkarıp kalanlara da uzun çalışma saatlerini kabul etmelerine dair bildirimin ardından başlayan istifa dalgası nedeniyle Twitter ofislerini geçici olarak kapattı. 21 Kasım’da açılacağı kaydedilen ofislerin kapatılma gerekçesi ise açıklanmadı.

Ancak Twitter ofisinin kapatılmasının, çalışanların siteyi sabote etme ihtimalinden korkulduğu gerekçesiyle yapıldığı düşünülüyor.

Musk’ın uzun çalışma saatlerine hazırlıklı olunması ya da istifa çağrısı yaptığı çarşamba günü şirketin 2 bin 900 çalışanı bulunuyordu. Şirketin yeni sahibi, iki hafta önce 7 bin 500 şirket çalışanından yaklaşık yarısının işine son vermişti.  

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.