İklim KriziManşet

TÜSİAD’dan iklim için ‘acil eylem’ çağrısı

0

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, “Bilimsel temeller üzerine inşa edilen, politikalar arası tutarlılığı ve bütüncüllüğü sağlayan, katılımcılıkla hazırlanmış, uygulanabilir tedbirler içeren bir yol haritasının kararlılıkla hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz” denildi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) bugün gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylem Zirvesi öncesinde bir açıklama yayınlayarak, hem küresel ölçekte hem de Türkiye’de iklim değişikliğinin etkilerinin giderek derinleştiğine dikkat çekti.

Açıklama şöyle:

“İklim değişikliği ile mücadele amacıyla toplumun tüm kesimlerinde giderek artan duyarlılık, kurumların ve devletlerin etkili bir politika oluşturmasına ve yol haritasını kararlı bir şekilde uygulamasına ivme kazandırıyor.

Bilimsel temeller üzerine inşa edilen, politikalar arası tutarlılığı ve bütüncüllüğü sağlayan, katılımcılıkla hazırlanmış, uygulanabilir tedbirler içeren bir yol haritasının kararlılıkla hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Kritik öneminden hareketle, iklim değişikliği ile mücadele konusunu çalışma alanlarımız içinde öncelikli olarak konumlandırıyoruz. Stratejik bir öncelik olarak benimsediğimiz Paris Anlaşması‘nın ve bugün gerçekleşen BM İklim Eylemi Zirvesi’nin somut eylem planları hedeflerine ulaşılmasında ulusal ve uluslararası tüm paydaşların çabasını ve yapıcı katkısını çok önemli görüyoruz.”

Açıklamayla birlikte düşük karbonlu kalkınma modeline geçişi öneren ve bu yönde Türkiye’de ihtiyaç duyulan politika önerilerini içeren;   2017’de yayınlanan TÜSİAD İklim Değişikliğiyle Mücadele Tutum Belgesi tekrar paylaşıldı: “Tüm paydaşlarımızla işbirliği içinde iklim değişikliği ile mücadele yönünde çabamızı daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.