Kültür-SanatManşet

17. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali ilk kez ‘Yeşil’

0

İlk defa 2004 yılında Bodrum’da festivale ismini veren balıkçı kasabası Gümüşlük’te, Bosfor Turizm sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kontrollü normalleşme sürecinde belirtilen tüm sağlık önlemlerini alarak, kapılarını 17 Ağustos Pazartesi akşamı gerçekleştireceği Hollandalı Rosanne Philippens ve Michail Lifits konseriyle bir kez daha Bodrumlu sanatseverler için açıyor.

Film seçkisi de programa dahil edildi

Dünyada eşine az rastlanan, sürdürülebilir enerji kaynakları kullanılarak yapılacak olan festivalin tüm enerjisi, Hollandalı enerji firması Volta Energy’nin güneş panelleri vasıtasıyla sağlanacak.

Bu sene ilk defa kapsamı genişletilen festivalde Başka Sinema projeler direktörü Azize Tan’ın küratörlüğünde müzik, çocuk ve çevre temalarına odaklanan film seçkisi de programa dahil edildi.

Ana mekanı Antik Taş Ocağı olan festivalin odağında, pandemi süresince Bodrum’da üretimlerine odaklanan sanatçılar için hazırlanan “Gümüşlük, Müzisyenler ve Kadın” temalı sergi programı bulunuyor. Bunun yanında festival kapsamında Civan Canova’nın “Gümüşlük” resim sergisi, Herodot Üçüncü Yaş Akademisi ortaklığıyla gerçekleşen Jak Kohen anısına “Müzisyenler” fotoğraf sergisi ve Yiğit Uygur’un fotoğraf sergisi yer alıyor.

Çevresel sorunlara değinilecek

Festival kapsamında gerçekleşecek konser, film gösterimleri ve sergilere paralel olarak çevresel sorunlara ve sosyo-kültürel yerel değerlere dikkat çeken paralel etkinlikler gerçekleşecek.

Etkinliğin sürdürülebilir enerji kaynakları kullanılarak düzenlenmesiyle verilmek istenen mesaj hakkında konuşan Festival’in Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu şunları söyledi:

Başlangıcından bu yana festivalimiz çevresel sorunlara değinen ve bu konuda farkındalık yaratan örnek bir platform olmaya çalıştı. Böylesi hassas bir dönemde bütün dünya Covid-19 salgını etkisi altında kalmışken Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ile ihtiyacımız olan enerjiyi kendimiz üreterek festivali gerçekleştirme ayrıcalığına sahip olduk.

Bundan sonra da sürdürülebilir yaşam sözümüzle pek çok ülkede var olan çevre dostu festivaller ağını Türkiye’de de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca birçok kurumun desteklerini çektiği, kültür ve sanata ayrılan bütçelerin minimuma indirildiği bu dönemde, festivalin ana sponsoru Bosfor Turizm, pandemi döneminden en çok etkilenen sektörler arasında olmasına rağmen özellikle bu dönemde genç sanatçılara destek olmak isteyerek sanata duyduğu saygıyı açık bir şekilde göstermiştir.

17 yıldır dünyaca bilinen klasik müzik ve caz sanatçılarını Bodrum’un çeşitli mekanlarında ağırlayan festival, aynı zamanda Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında genç müzisyenlere de eğitim fırsatları sunuyor.

Festival alanında gerçekleşecek olan açık hava film programının tamamına
www.gumuslukfestival.org adresinden ulaşılabilir.

Biletler Biletix internet sitesinden temin edilebilir.

You may also like

Comments

Comments are closed.