ManşetTarım-Gıda

Türkiye’nin ilk ve tek vegan festivali: Didim, 2. VegFest için hazır!

0

Sürüdürülebilir bir dünya felsefesiyle yola çıkan ve bu sene ikincisi düzenlenecek olan Didim VegFest, 20-23 Nisan tarihleri arasında Apollon Tapınağı’nda gerçekleştirilecek.

Didim Belediyesi, VegFest adı altında Didim’in yöresel lezzetlerini tüm katılımcılara tatma fırsatı verirken kendine, diğer canlılara ve gezegene saygılı bir yaşam biçimini destekliyor. Türkiye’nin ilk vegan festivali, daha sürdürülebilir bir dünya için doğanın ve tarihi güzelliklerin keşfedilmesine imkan veriyor.

Didim Vegfest organizasyon ekibinde yer alan ve Açık Radyo’da her Çarşamba 14:00 – 14.30 arasında “Vegan Sağlık” programını hazırlayıp sunan Kevser Başkara da Açık Dergi’ye konuk olarak festivale dair bilgiler paylaştı. Festival mekanı olarak Didim’in seçilmesinde tarihin bilinen ilk veganlarından Thales’in Didimli olmasının önemli payı olduğunu vurgulayan Başkara, bölgenin yemek kültürünün de vegan beslenmeye çok uygun olduğunu belirtti.

Festivalde Pazar günü Türkiye’nin “iklim dedes”si Ömer Madra da iklim krizi ve beslenme ilişkisi üzerine bir söyleşi yapacak. Festivalin son günü 23 Nisan’ın çocuk bayramı ile denk gelmesi de organizatörlere çocuklar ile birlikte hayvan sevgisi üzerine bir söyleşi düzenleme fikri vermiş. Festivalde ayrıca Zülal Kalkandelen’in “Vegan Devrimi ve Hayvan Özgürlüğü” kitabı da ilk kez okurlar ile buluşacak. Deneye Hayır ile Hayvan Özgürlüğü Platformu da 2. Didim Vegfest’de kendi çalışma alanlarına dair paylaşımlarda bulunacak.

Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan festival aynı zamanda Didim’in vegan felsefesi üzerine yoğunlaşan stantlarında yerel üreticiye de ev sahibi olma imkanı da veriyor. Festival süresince gerçekleşecek olan çeşitli aktiviteler zengin içerik ve konularıyla göze çarpıyor.

Festival akşamlarında Pınar Keleş, Aegean Band ve Ceylan Ertem gibi değerli seslerin katılımı Didim gecelerini şenlendirirken, gündüzler halk oylamasına sunulacak olan eğlenceli yemek yarışmaları, yöresel vegan ürünlerin sergilendiği stantlar, ünlü şefler Gabriele Spanzo ve Gastronomi Derneği’nin gerçekleştireceği vegan yemek şovları ile renklenecek.

Tüm katılımcıların dahil olabileceği Kapalı Kutu Vegan Yemek Yarışması ve Apollon Ateşinde Vegan Lezzetler (Yemek Show) keyifli mutfak atölyeleri de programa dahil edilmiş.

Konserlerin, yemek yarışmalarının ve mutfak atölyelerinin yanı sıra düzenlenecek olan 18 eş zamanlı panel, hem yetişkinlerin hem de çocukların hayvan hakları ve türcülük gibi hassas konularda bilgi sahibi olmasına imkan sağlayacak. Panel konuşmacıları arasında Emin Çapa, Ömer Madra, Dr. Murat Kınıkoğlu, Dr. Vedat Bayer, Kevser Başkara, Mutse Benzragch, Zülal Kalkandelen, Gökhan Durukan, Hakan Öztürk, Pınar Dağ, Nilgün Hasan Dereköy, Güneş Güman, Hayvanalra Adalet Derneği üyeleri, Deneye Hayır Platformu üyeleri, Hayvanlarla Dayanışma İnsiyatifi üyeleri yer alıyor.

Antik çağlardan kalma Apollon Tağınağı meydanında, 20-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, sadece eğlencesiyle değil, önemli bir felsefeyi de konuklarına sunmayı hedefliyor.

Festival programına dair detay bilgi almak için didimvegfest.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

(Uplifers, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.