Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Türkiye’den Rusya’ya aşı turizmi: Covid-19 aşısı dahil 12 bin TL

0
Fotoğraf: AA
Koronavirüs aşısı için sıra beklemek istemeyenler ve parası olanlar için tur şirketleri Türkiye‘den Rusya‘ya “aşı turizmi” düzenlemeye başladı. Bu ülkeye tur düzenlediklerini söyleyen şirket yöneticisi,  “Moskova’da bir klinikle anlaştık. Moskova turu, konaklama, uçak ve aşı dahil fiyatımız 1.099 Euro. Aşı olana da aşı karnesi veriliyor” dedi.

Hürriyet’ten Burak Coşan’ın haberine göre, Rusya’ya ‘aşı turizmi’ yaptığını iddia eden bir tur operatörü şunları söyledi:

“Turu satın alırsanız size iki uçak bileti kesiyoruz. Örneğin ilk uçuşunuz 15 Nisan’da olacaksa ikinci uçak biletiniz 6 Mayıs’a ayarlanıyor. Her iki gidişte de Moskova’da iki gece konaklama yapılıyor. Aşılar Moskova’ya gider gitmez, orada anlaştığımız klinikte yapılıyor. Gider gitmez aşı yapmamızın sebebi ise orada en azından 24 saat geçirmenizi sağlamak… Böylece bir yan etki oluşması durumunda müdahale edilebilmesini sağlıyoruz. Yanınızda da Rusça bilen bir asistan oluyor. Sonrasında da bir Moskova seyahati yapılıyor. Kremlin‘e gidiliyor, metro turu yapılıyor, Nazım Hikmet’in mezar yeri ziyaret ediliyor.”

Fotoğraf: Xinhua

Aşı karnesi veriliyor

Yapılan işlemin yasal olduğunu söyleyen operatör, “Aşı pasaportu verilmiyor ancak uluslararası geçerliliği olan aşı karnesi veriyorlar. Yapılan aşı ise Rus Sputnik V” dedi.

Tur operatörüne göre maliyet yeşil pasaport yoksa, iki kez gidileceği için çif girişli vize 220 dolar, uçak biletleri ve iki doz aşı için 1.099 Euro. İki turda da dört yıldızlı otellerde konaklama yapılıyor.

“Aşı turları” ilk kez Birleşik Krallık’tan, ihtiyacının çok üzerinde ve çeşitli koronavirüs aşısı temin eden Birleşik Arap Emirlikleri ‘ne başlatılmış, dünyanın pek çok ülkesinden zenginler, bu ülkedeki ultra lüks aşılı tatil için sıraya girmişti. Yine bu ülkeden Hindistan’a da aşı turları başlatıldığı belirtilmişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.