Koronavirüs SalgınıDünyaManşetSağlık

Parası olana İngiltere’den BAE ve Hindistan’a ‘herşey dahil’ aşı turları

0

Koronavirüs aşılarında dünya çapında tedarik sıkıntısı yaşanırken, aşılamaya ilk başlayan ülke olan Birleşik Krallık‘tan (UK) Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan‘a ‘lüks aşı turizmi” başladı. Knightsbridge Circle isimli bir şirket, müşterilerini ‘aşıya kolay erişilebilen’ iki ülkeye gönderdiğini duyurdu.

Yıllık üyelik ücreti 25 bin sterlin (yaklaşık 250 bin TL) olan şirket, ‘lüks aşı tatilleri’ hizmeti sunduğunu, müşterilerinin deniz manzaralı konaklamayla aşı olup geri geldiğini açıkladı. Şirket, UK’deki aşı öncelik sıralamasının bozulmadığını, sadece 65 yaş üzeri kişilerin ‘aşı tatiline’ gönderildiğini de savundu.

Pfizer için BAE, AstraZeneca için Hindistan 

The Telegraph Gazetesi’nin aktardığına göre şirket şu ana kadar, Pfizer aşısı için özel randevular alarak üyelerinin yüzde 20’sini Dubai ve Abu Dhabi‘ye gönderdi. Oxford/AstraZeneca aşısı için de bu hafta ‘Hindistan turları’ başlayacağı belirtildi.

Knightsbridge Circle şirketinin kurucusu Stuart McNeill, “Bu yeni lüks aşı seyahati programının öncüleriyiz. Güneşli bir yerdeki bir villaya birkaç haftalığına gidiyorsunuz, aşı dozlarını yaptırıyorsunuz ve sertifikanızı alıp geri dönüyorsunuz” dedi. McNeill, bu villalarda yüzme havuzu, özel şef ve temizlik görevlileri bulunduğunu da söyledi.

Müşterilerin son birkaç haftada Birleşik Arap Emirlikleri’nde Pfizer ve Sinopharm’ın aşısını yaptırdığını ve dozların arasında 21 günlük fark olması gerektiğini söyleyen McNeill, “Bugün Hindistan’da AstraZeneca ile de görüşmelerimiz olumlu geçti. Ama Hindistan ile Birleşik Krallık arasındaki vize süreci zor olduğu için Marakeş’te bir klinikle anlaşabiliriz” diye konuşu. 

’40 bin sterlinlik tatile aşı dahil’

Dubai’de bir aylık konaklamalı ‘lüks aşı tatilinin’ fiyatının iki kişi için yaklaşık 40 bin İngiliz sterlini (yaklaşık 400 bin TL). Aşının fiyatının üyelik ücretine dahil olduğunu söyleyen McNeill, “Bu fiyatın içinde Emirates Havayolları’nda first class seyahat, Jumeirah Beach’te deniz manzaralı konaklama ve aşı bulunuyor” dedi.

McNeill, aşı öncelik sıralamasını bozmadıklarını da savunarak, şu ana dek 65 yaş altındaki kimsenin şirkey aracılığıyla aşı yaptırmadığını söyledi. “Etik anlayışımız var ve gerçekten ihtiyacı olanların aşı olmasını istiyoruz” McNeill, “Sadece üyelerimiz değil onların ebeveynleri ve dede-nineleri de aşı olabilir” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.