DünyaKoronavirüs SalgınıManşetUncategorized

BAE’den milyarderlere lüks otellerde aşı servisi: İsteyen herkesi aşılıyorlar

0

Dünyanın en zenginleri yaş sırası beklemeden gizlice Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) lüks otellerde aşılanıyor. Geçtiğimiz ay ülkeye giden bir dizi iş insanı ve politikacının kraliyet ailesiyle kurduğu sıkı bağlantılar aracılığıyla kendi ülkelerinin karantina yasaklarını ihlal ederek ve yaş sırası beklemeden koronavirüs aşısı oldu.

BAE’ye gizlice özel jetleriyle girip aşı olanlar arasında milyarder iş insanı Ben Goldsmith ve SoftBank‘ın yöneticileri, İtalyan petrol şirketi Eni’nin CEO’su Claudio Descalzi, İspanya Kralı Felipe’nin iki kız kardeşi ve Kanada’nın en büyük emeklilik fonunun başkanı Mark Machin de yer alıyor.

BAE’nin fazla aşı stoğu nedeniyle yakın bir zamanda dünyanın aşı turizmi merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Financial Times’ın haberine göre, İngiltere hükümetinin eski ekonomi danışmalarından ve  dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jimmy Goldsmith’in oğlu Ben Goldsmith, Aralık ayında İngiltere’de daha sıkı koronavirüs önlemlerinin uygulanmasından hemen önce bu ülkeye gittiğini ve orada kalmaya karar verdiğini söyledi.

‘İsteyen herkesi aşılıyorlar’

Goldsmith ve eşi, Abu Dabi’nin iktidardaki hanesinin bir üyesinin daveti üzerine BioNTech / Pfizer aşısını yaptırdı. Goldsmith yaptığı açıklamada, “Niyetimiz kesinlikle burada aşı olmak değildi. Ancak, fırsat kendini gösterdiğinde minnetle yaptırdık. BAE, isteyen herkese aşı yapıyor.  Biz sadece uygun zamanda uygun yerde olduğumuzu gördük” ifadelerini kullandı.

10 milyonluk bir nüfusa sahip BAE, 6 milyondan fazla vatandaşına aşı uygulayarak dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini uyguluyor.  Çin’in  Sinopharm aşısı için 3. aşama klinik denemeleri yürüten ve bu aşıyı da ithal etmeyi planlayan BAE, tüm vatandaşlarını aşılamak için yeterinden fazla stoğa sahip. 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.