ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa – 30 Eylül Pazartesi

0

İstanbul Gülsuyu’nda eylem

İstanbul Maltepe Gülsuyu’nun uyuşturucu çetelerine bırakılmasına karşı mücadele ederken açılan ateş sonucunda Hasan Ferit Gedik yaşamını yitirdi, ikisi ağır dört kişi de yaralandı. Dün akşam saatlerinde mahallelerinin uyuşturucu çetelerine bırakılmasını protesto eden gruba açıklan ateş sonucu Hasan Ferit Gedik (21), Gökhan Aktaş (25), Abdullah Kıyak, Yalçın İleri ve Semiha Ateş yaralandı. Kartal Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Gedik tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Bu sırada hastanın odasına giren ve polis oldukları iddia edilen kişiler ve hastanede bulunanlar arasında gerginlik yaşandı. Gece geç saatlere kadar süren olaylarda Gülsuyu Mahallesi, Anıt Meydanı ve Mesut Caddesi üzerinde sokağa çıkan grup, ‘Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız’ yazılı pankart açıp sloganlar attı.

THY’de grev ve polis müdahalesi devam ediyor

THY yönetimi ile iş sözleşmelerinde uzlaşamayarak greve başlayan Hava-İş Sendikası üyelerine destek olmak amacıyla “THY Greviyle Dayanışma Komitesi” üyeleri Atatürk Havalimanı’nda THY Genel Müdürlüğü önündeki grev alanına yürümek isteyince polis müdahalede bulundu. Metro istasyonu dışına çıkmayan eylemcileri polis kalkanlarıyla grubun dışarıya çıkması için yapılan müdahalede göz yaşartıcı sprey kullandı.

Biz biber gazı üretmesini de iyi biliriz

Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü) yaptığı çağrılarda Türkiye’ye biber gazı satılmasını yasaklanmasını talep etmesi üzerine Emniyet yerli biber gazını üretmek için harekete geçti. TÜBİTAK’tan biber gazının Türkiye’de üretilebileceğine dair olumlu rapor alan Emniyet’in ilgili firmalarla görüşmeye başlayacağı açıklandı. Gezi eylemleri esnasında iki yıllık biber gazı stoklarını iki ayda harcayan Emniyet’in bu girişimi ülkemize ihtiyacı olduğu ekonomik ivmeyi kazandıracağı gibi uzun süredir unuttuğumuz yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı mottosunu bifiil tüm Türkiye soluyacak.

Kışlıklar Kazova’dan

İşgal ettikleri fabrikalarında tekrar üretime başlayan Kazovalı işçiler direniş emeği göz nuru ürünlerini 28 Eylül Cumartesi yaptıkları bir defileyle tanıttı. Cemiyet hayatının ünlü simalarından kimsenin gelmediği defileye halk geldi ve yeterliydi. Bu başlangıcın devam etmesi için Kazova işçilerinin kazaklarından satın alabilir, fabrikalarını ziyaret edebilir, direnişlerini duyurabilirsiniz.

“Devlet insan hayvan ayırt etmez, katleder”

28 Eylül Cumartesi günü Gezi direnişi sırasında polis saldırılarında ölen ve yaralanan hayvanlar için Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydan’a yürüyen ve Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak isteyen Yeryüzüne Özgürlük Derneği üyelerine ve basın açıklamasına katılanlara polis müdahale etti. Polis saldırısında 13 kişi gözaltına alındı. Cumartesi günü eylem öncesinde Gezi parkı yine kapatıldı.

En sonunda Entler de ayaklandı!

Kuzey Ormanları Savunmasu grubu İstiklal caddesinde ağaç kılığına girerek 3. Köprü ve 3. havalimanı ile İstanbul’un kalan son ormanlarının da yok edilmesine karşı eylem yaptı.

“İstanbul’un Kuzey ormanları yapılaşmaya açılıyor. Emlak rantı için medeniyet adı altında doğa tahrip ediliyor.Köprüye ihtiyaç var deniyor, yalan. Trafiği çözecek deniyor, yalan. Havalimanı için kapasite yetmiyor deniyor, yalan. Tek dert var: rant ve talan” diyen grup henüz asfalt ve beton dökülmemişken hala çok geç olmadığını, ormanların kendilerini yenileyebilmelerinin mümkün olduğunu ve hala kurtarmak için bir şansımız olduğunu söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.