Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Türkiye’de koronavirüs: Vaka sayısı yeniden yedi bine dayandı

0

Toplam can kaybı ise 51 bin 35’e ulaştı.

Yeni vaka sayısı dün de 6 bin 285, vefat sayısı 46 olarak açıklanmıştı.

Bakan Koca:  Vaka sayılarında yükselme eğilimine dikkat

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada vaka sayısında yükselme eğilimi olduğuna dikkat çekerek,  “Eski ve acı tecrübelerimiz bunu kontrol etmenin çok maliyetli olduğunu gösteriyor. Bayramda bir araya gelirken kesinlikle tedbirlerden taviz vermemeliyiz, tedbir güvencemizdir” dedi.

Koca’nın dünkü açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Maalesef vaka sayısı artan illerimizle aşılanma oranı arasında benzerlik var. Birkaç istisna dışında aşı olma oranı düşük olan illerimizde vaka sayıları bir önceki haftaya oranla birkaç kat yükseliyor.
  • Önümüzde bir İngiltere örneği var. Salgın bitme noktasına gelmişken bir anda onbinlerce vaka ile karşılaştılar. Sevindirici olan artan vaka sayıları vefat sayılarını şimdilik artırmıyor.
  •  Tedbirlere uyarak varyantlardan da korunabiliriz.
  • Bayramda bir araya gelirken kesinlikle tedbirlerden taviz vermemeliyiz. Tedbirsizlik elimizdeki silahları etkisiz kılabilir.
  • Aşı programımızın başarısına rağmen vaka sayılarındaki artış eğilimi, salgının henüz bitmediğinin göstergesidir. Yeniden kısıtlamalara ihtiyaç olacak bir gündemde değiliz, ancak tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz. 

You may also like

Comments

Comments are closed.