ManşetKoronavirüs SalgınıSağlıkTürkiye

Türkiye’de koronavirüs: 2 bin 253 yeni vaka, 64 can kaybı

0
Fotoğraf: Tunahan Turhan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. 6 Mayıs tarihli verilere göre bir gün içerisinde 2 bin 253 yeni vaka tespit edilirken, 64 kişi daha hayatını kaybetti.

Böylece, toplam vaka sayısı 131 bin 744’e, virüs sebebiyle yaşanan can kaybı sayısı ise 3 bin 584’e yükselmiş oldu. Vakalardan 1.278 kişinin yoğun bakımda tedavisi sürerken, entübe hasta sayısı 669 olarak paylaşıldı.  İyileşen hasta sayısı ise 78 bin 202.

‘Mücadelenin ikinci dönemi’

Bakan Koca yaptığı paylaşımda “Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç duyan hasta sayısı azaldı. Yeni vaka sayısında, sokağa çıkma kısıtına ara verilen günlerden kaynaklanan, beklenen sınırlar içinde bir artış oldu. Virüs her fırsatı değerlendiriyor” dedi.

Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısından sonra Türkiye’deki koronavirüs tedbirlerinin hafifletilmesiyle ilgili de açıklamada bulundu. Koca,  “Türkiyemiz koronavirüsle mücadelenin ilk dönemini tamamlamıştır. Şu anda koronavirüsle mücadelenin ikinci döneminin ilk günlerindeyiz” dedi.

Yani isim: Kontrollü Sosyal Hayat

Alınan tedbirler olmasaydı bugünlere gelinemeyeceğini söyleyen Koca, “Yaşama alanımız genişliyor ama aynı tedbirleri geniş alanda uygulamaya geçiyoruz. Sosyal hayat için kontrolü elimize alıyoruz” açıklamasını yaptı. Koca, yeni dönemin normalleşme değil kısmen özgürleşme olduğunu belirtti.

Yeni döneme “’Kontrollü Sosyal Hayat” ismini verdiklerini ifade eden Koca “Bu dönemde uygulanacak iki kural var. Birincisi dışarı çıkacaksak maske kullanacağız, ikincisi sosyal mesafeyi ayarlayacağız. Sosyal mesafeyi ayarlayamazsak maske işe yaramayacaktır” dedi.

Koca son olarak “Bilim Kurulunun, Bakanlığımızın veya Hükümetimizin AVM’lerin kapatılmasıyla ilgili bir kararı olmamıştı.  Faaliyetlerine ara vermişlerdi. Açılan; giyimevi, dükkân vb.dir. Restoranlar, kafelerse açılmıyor. Böyle bir karar yok” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.