SağlıkKoronavirüs SalgınıManşet

Türkiye’de koronavirüs: 127 kişi daha yaşamını yitirdi, vaka sayısı 86 bin 306’ya yükseldi

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle dün geceden bu yana 127 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 3 bin 977 kişiye daha tanı konduğunu açıkladı. Böylece Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 17’ye; vaka sayısı 86 bin 306’ya yükseldi. 

Koca, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Tedbirlere gösterdiğimiz özen meyvelerini veriyor. Biz günlük test imkanlarını artırırken, sorumlu davranışlarınız da yeni vaka sayılarını azaltacak. Sağlık ordumuza ve sağlık sistemimizin gücüne güvenin. Tedbiri elden bırakmayın.”

Mutlak rakamlarda, Türkiye yedinci sırada

Türkiye, koronavirüs salgınında mutlak rakamlarda, dünyada vaka sayısında yedinci, can kaybı sayısında ise 12’nci sırada bulunuyor. Nüfusuna oranla yapılan sıralamada ise dünyada vaka sayısında 36’ncı, can kaybı sayısında 38’nci sırada yer alıyor. 

Mutlak değerlerle yapılan sıralamada dün vaka sayısında sekizinci sıraya yerleşerek İran’ı geçen Türkiye, bugün de Çin’i geçerek sıralamada yedinci sırada yer aldı. 

Worldometers‘ta paylaşılan küresel verilere göre, ülkedeki her 1 milyon kişi içinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler sıralamasında, Avrupa’nın beş mikrodevletinden biri olan San Marino vaka sayısında birinci sırada görünüyor. San Marino’yu, Vatikan, Andorra, Lüksemburg, İzlanda, İspanya, Cebelitarık, Faroe Adaları, Man Adası, Belçika, İsviçre, Falkland Adaları, İrlanda ve İtalya izliyor. 

Yine aynı kriterlerle yapılan hayatını kaybedenlerin sıralamasında da ilk sırada San Marino var. Onu Belçika, Andorra, İspanya, İtalya, Fransa, Birleşik Krallık, Hollanda, Sint Maarten, İsviçre ve İsveç izliyor. 

83 milyon nüfuslu Türkiye, demografik veriler dikkate alındığında 86 bin 306 vaka ile dünyada 36’ncı; 2 bin 17 ölüm ile 38’nci sırada bulunuyor. Sadece tanı ve can kaybı sayılarının dikkate alındığı nispi olmayan mutlak rakamlarda ise Türkiye dünyada vaka sayısında yedinci,  ölüm sayısında da 12’nci durumda.  

Vaka sayılarındaki mutlak sayı sıralamasında ilk 15 ülke şöyle:

  1. ABD
  2. İspanya
  3. İtalya
  4. Fransa
  5. Almanya
  6. Birleşik Krallık
  7. Türkiye
  8. Çin
  9. İran
  10. Rusya
  11. Belçika
  12. Brezilya
  13. Kanada
  14. Hollanda
  15. İsviçre

Ölüm sayılarındaki mutlak sayı sıralamasında ilk 15 ülke şöyle:

  1. ABD
  2. İtalya
  3. İspanya
  4. Fransa
  5. Birleşik Krallık
  6. Belçika
  7. İran
  8. Çin
  9. Almanya
  10. Hollanda
  11. Brezilya
  12. Türkiye
  13. İsveç
  14. Kanada
  15. İsviçre

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.