Türkiye Gençlik Ajansı geliyor

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gençlik politikalarının belirlenmesi, takibi ve koordinasyonunu sağlayacak Türkiye Gençlik Ajansı'nın kurulmasına ilişkin kanun tasarısının imzaya açıldığını bildirdi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gençlik politikalarının belirlenmesi, takibi ve koordinasyonunu sağlayacak Türkiye Gençlik Ajansı’nın kurulmasına ilişkin kanun tasarısının imzaya açıldığını bildirdi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Türkiye Gençlik Ajansı’nın kurulması ile ilgili kanun tasarısının ele alındığını bildiren Çiçek, 2009 rakamlarına göre 72 milyon 561 bin 312 olan nüfusun yüzde 52’sini 30 yaşın, yüzde 34’ünü ise 20 yaşın altındakilerin oluşurduğunu ifade etti.

Türkiye’nin bu bağlamda genç bir nüfusa sahip olduğunu anlatan Cemil Çiçek, bunun Türkiye için son derece önemli ve stratejik bir değer anlamına geldiğini söyledi. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, bunun için de her hükümetin gençlere her zaman elinden geldiği kadar önem vermeye çalıştığını dile getirdi.

Gelinen noktada daha farklı bir anlayışla bu konunun ele alınması gerektiğini belirten Hükümet Sözcüsü Çiçek, gençlikle ilgili hizmetler verildiği zaman genellikle eğitim hizmetlerinin yanında, daha çok Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bütçesinden bir kısım imkanlar sağlandığını, bunların da daha çok sporla ilgili olduğunu ifade etti. Bunun ötesinde de bağımsız bir gençlik politikasının belirlenmesi, takibi ve koordinasyonuna ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Çiçek, bu konuda hükümet programında hükümler bulunduğunu dile getirdi. Tüm bunlar hesaba katıldığında yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Çiçek, bu kanun tasarısıyla Türkiye Gençlik Ajansı adı altında gençliğe sunulan hizmetleri bir bütün olarak ele alacak yeni bir teşkilatın kurulacağını bildirdi.

(Anadolu Ajansı)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR