ManşetTürkiye

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Veysi Ateş’in savunmasını istedi

0

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, suç örgütü lideri Sedat Peker‘in hakkında ortaya attığı iddialardan sonra üyesi Gazeteci Veysi Ateş‘ten savunma istedi.

Cemiyet, Ateş’ten siyaset mafya ilişkileri içinde adının geçtiğine ve mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna yönelik şikayetler nedeniyle bu savunmayı talep etti.

Karar, oy birliğiyle alındı

10 Haziran’da yapılan toplantıda Veyis Ateş’le ilgili yapılan şikayetleri de değerlendiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Ateş hakkında TGC Tüzüğü ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin soruşturması açılmasına oy birliği ile karar verdi.

Kararda şu ifadeler yer aldı:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 4315 sicil numaralı üyesi Veyis Ateş’in ülke gündemine oturan siyaset -mafya ilişkileri içinde adının geçmesinden ötürü, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığına, mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna dair çok sayıda şikayet olmuştur. Tüzüğümüzün 11. maddesinde ifadesini bulan ‘Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin amacıyla ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde belirtilen ilkelerle, bu bildirgede yer alan ‘Gazetecinin doğru davranış kuralları, hak ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan tutum ve davranış içinde olmak’, ‘Gazeteci, çıkar ve nüfuz sağlayacak habercilikten kaçınmalıdır. Mesleğini gölgeleyecek, itibarını sarsacak türden oluşumlar içerisinde yer almamalıdır’ hükümleri dikkate alınarak Veyis Ateş hakkında disiplin soruşturması açılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.”

Ne olmuştu?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, hem Türkiye’de hem Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) aranan Sezgin Baran Korkmaz‘ın sahip olduğu Bodrum’daki Paramount Otel‘de kaldığına dair elinde kayıtların olduğunu söylemişti.

Peker’in Ateş hakkında ortaya attığı iddialar ise şöyleydi:

Sağlık Bakanlığı’ndaki hikayeni anlatmayacağım. Para konusunda biriyle ters düştün ya, onun ailesi benim sevdiğim bir aile. Şimdi seni patlatınca onu da patlatacağım. Sağlık Bakanlığı’nda sorun yaşadınız ya onunla, parayı sen aldın. Siz ne pislik insanlarsınız. Utanmadan TV’lere gidip şu hırsıza operasyon yapıldı diyorsunuz. İnsanlar güvenip sizi dinliyorlar. Bir ulusu manipüle ediyorsunuz, hırsız.

Bodrum’da Paramount Otel var. Sahibi Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye’de de aranıyor ABD’de de aranıyor. Otelinde kimler var? Veyis Ateş. Sizin aranan adamın otelinde ne işiniz var? Sizin maaşınız kaç para? Hani fatura? Bu bile suç. Daha da çıkacak. Veysi. Senin kayıtlar da çıkacak.

28 Aralık’ta operasyon yapılıyor. 29 Aralık 45 milyon doların ödenmesi gereken tarih. Sezgin Baran’ın karısını gözaltına alıyorlar. Bu Veysi… Ben olayı toparlayayım diye arayan bu Veyis… Aranan adamın oteline gidiyorsun, kalıyorsun, on binlerce yüz binlerce Euro hesap ödemiyorsunuz. Sonra da adamı gasp ediyorsunuz. Kayıtlar var.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.