ManşetTürkiye

Türkiye en az din adamları ve siyasetçilere, en çok bilim insanlarına güveniyor

0

Ipsos Araştırma Şirketi’nin 23 ülkede yaptığı araştırma Türkiye’de en çok ve en az güvenilen meslek gruplarını belirledi.

Ipsos Global Advisor Araştırması kapsamında yapılan anket çalışmasında mesleklerin güven skorları oluşturularak bir endeks oluşturuldu. 23 ülkenin dokuzunda endeks pozitif değerde seyrederken, geri kalan 13 ülkede endeks birçok meslekte güvensizliğe işaret ediyor. Buna göre bilim insanları, Arjantin, Almanya, Macaristan, İtalya, Japonya, Güney Kore, Suudi Arabistan, Meksika, Polonya, Rusya, İsveç ve Türkiye olmak üzere 12 ülkede en güvenilir meslek gurubu oldu.

Avustralya, Belçika, Kanada, Fransa, İngiltere, Güney Afrika, İspanya ve İsveç‘te en güvenilir meslek grubunun doktorluk olurken, Brezilya ve ABD’nin en güvendiği meslek grubu öğretmenler. Hindistan’da en güvenilen meslek askerler olurken, Çin’de ise polisler…

Araştırmaya Türkiye’den katılanların güvendiği meslekler arasında ilk üç sırada bilim insanları, doktorlar ve öğretmenler yer aldı. Son iki sırayı ise din görevlileri ve politikacılar oluşturdu. Türkiye’nin skoru -93 ile birçok meslekte güvensizliğe işaret ediyor. Araştırma kapsamında sıralanan mesleklere olan güvensizlik oranı güvenilirlik oranından daha fazla.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.