İfade ÖzgürlüğüManşetSağlık

Doktorların grevi ikinci gününde: Eylemlerde gazeteciye saldıran Emniyet mensubuna suç duyurusu

0

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık meslek örgütlerinin, Dr. Ekrem Karakaya’nın Konya’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine başlattığı 7-8 Temmuz G(ö)REV eyleminde ikinci gün başladı.

Dün Türkiye’nin hemen her kentinde eyleme çıkan doktorlar, bugün de iş bırakacak.

Sağlık emekçileri, sağlıkta şiddetin etkin şekilde önlenmesini istiyor ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘ya istifa çağrısı yapıyor.

‣ Doktorlar Türkiye’nin her yerinde iş bıraktı: Fenalaşan polise darp edilen doktorlar müdahale etti…

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yaptığı esnada katledilen Dr. Ekrem Karakaya’nın cenazesi memleketi Kayseri‘nin Develi ilçesinde düzenlenen cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine, Karakaya’nın ailesi, yakınları ve meslektaşlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı törene çok sayıda doktor, önlüğüyle katıldı. Cenaze törenine katılanlar, Bakan Koca’yı “yuh” sloganlarıyla ve alkışlarla protesto etti.

Cenazenin ardından sağlık çalışanları Kayseri Tabip Odası önünde basın açıklaması yaptı.

Çapa’da eylemleri takip eden muhabirin darp edilmesine suç duyurusu

Grevin ilk gününde İstanbul Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanan ve İl Sağlık Müdürlüğü‘ne yürümek isteyen binlerce sağık emekçisi polis saldırısına uğramış ve yürüyüş engellenmek istenmişti.

Eylemi takip eden Artı TV muhabiri Meral Danyıldız, sosyal medya hesabından İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin‘in kendisinin üzerine yürüdüğüve yanındaki kameraman arkadaşını tehdit ettiği görüntüleri paylaşarak şunları söyledi:

“Hanifi Zengin az önce benim üzerime yürüdü. Kameramanım Bilal Meyveci‘ye ‘Ayağına bastığımı çektin mi cekmezsen seninle görüşeceğiz’ diye tehdit etti. Kurumumu tüm polislerin ortasında yüksek sesle bağırıp hedef gösterdi.

Kadın olarak bir kadına vurmasına yediremedigim için kameramanımı tehdit ederken ben artık hem bir gazeteci, hem kadın olarak kendimi alanda güvende hissetmiyorum. Birçok meslektaşım da aynı duyguları paylaşıyor biliyorum.”

Olayın ardından DİSK Basın-İş de, “Gazetecilerin tartaklanmasına neden olan Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında bir işlem yapacak mısınız?” diye sordu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), olayla ilgili suç duyurunda bulunulacağını açıkladı.

Hanifi Zengin, Onur Yürüyüşü‘nde de bir kadını taciz ettiği görüntülerle gündeme gelmişti.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, bu olayla hakkında “taciz” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan Hanifi Zengin hakkında Meclis’te soru önergesi verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde Zengin hakkında idari ve adli soruşturma başlatılması gerektiğini söyleyen Ersoy, “İstanbul’da son iki eylemde Hanifi Zengin’in özellikle kadınlara yönelik taciz ve tehdit içeren davranışlarının sistematik olarak devam ediyor olması, kadınları hedef gösteren tutumları kadın örgütleri başta olmak üzere kadınlar tarafından tepki ile karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı:

“Hanifi Zengin neden hala İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü görevindedir?”

TTB de de Meral Danyıldız’a desteğini bildirerek “Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yas tutmasına, gazetecilerin görevlerini yapmasına dahi tahammülü olmayan bu şiddet, “sağlıkta şiddet”ten ayrı düşünülemez. Toplumsal bir sağlık için şiddetin her türlüsü ile mücadele şarttır!” mesajını paylaştı.

Şiddet Meclis gündeminde,

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.