ManşetSporTürkiye

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu

0

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaştığı İspanya‘yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Milli Takım, final maçında İspanya’nın takımı ile Polonya‘nın Krakow kentindeki Cracovia Stadyumu‘nda karşılaştı. Galibiyet getiren golleri  6, 10 ve 26’ncı dakikalarda Ömer Güleryüz, 21 ve 42’nci dakikalarda Kemal Güleş ve 23’üncü dakikada Rahmi Özcan attı.

Üst üste ikinci kez şampiyonluk

Turnuvada Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, D Grubu’nda Gürcistan‘ı 10-0, İtalya‘yı 11-0, çeyrek finalde İrlanda‘yı 4-0 ve yarı finalde de Rusya‘yı 5-2 mağlup etmişti. Böylece toplamda 36 gol atmış oldular.

Bu sonuçla üçüncü kez finalde mücadele eden Ampute Futbol Milli Takımı, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanma başarısını göstermiş oldu.

Ampute futbol nedir?

Ampute futbolcuların mücadele ettiği futbol türü. Ampute futbolda takımlar yedişer kişiden oluşuyor. Oyuncuların tek bir bacağı ampute edilmişken, kalecilerin tek kolu amputedir. Oyuncular, maç sırasında koltuk değneği kullanır.

Ampute futbol maçları 25’er dakikadan iki devre halinde oynanıyor. Oyuncu değiştirme hakkında sınırlama bulunmuyor. Futboldaki ofsayt kuralı uygulanmıyor. Taç atışları ayakla atılıyor. Oyuncular topa koltuk değnekleriyle vuramıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.