İklim KriziManşetTürkiye

Türkiye alevler içinde: 21 yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

0

Türkiye’nin dört bir yanını saran yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangınlarla ilgili açıklama yapan Dr. Bekir Pakdemirli, 42 yangının kontrol altına alındığını, 21 yangının hala devam ettiğini kaydetti.

Pakdemirli’nin açıklamasına göre, Kütahya, Balıkesir, Kilis, Maraş, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Hatay, Bursa, İzmir, Diyarbakır ve Karaman’daki yangınlar kontrol altına alındı.

Bazı illerde devam eden yangınlarla ilgili bilgiler şöyle:

Adana

Adana’nın Kozan ilçesinde iki gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışmaları devam ediyor.

Orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyümüş, bazı mahaleler tedbir için boşaltılmış, bazı evler de alevlerden etkilenmişti.

Adana’nın Aladağ ilçesinde de dün çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Yangın burada da kuvvetli rüzgarın etkisiyle artarken, Karaisalı ve İmamoğlu ilçelerinin sınırlarına kadar da yayılmıştı. Bölgede bazı evler tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Antalya

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde gün gece ormanlık alanda dört farklı noktada başlayan yangınları söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Yangın sebebiyle bazı evler tahliye edilirken, yangın yerleşim yerlerini tehdit etmeye de devam ediyor.

Akseki ilçesinde de gece yarısı başlayıp, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangınına müdahale ediliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün öğle saatlerin Antalya Manavgat ilçesinde dört farklı noktada yangın çıkan yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü belirtmişti.

AFAD, Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında üç yurttaşın hayatını kaybettiğini, yangından etkilenen 58 yurttaşın ise tedavilerinin devam ettiğini kaydetmişti.

Sağlık Bakanlığı, ilçede yangından etkilenebilecek alanlarda evlerin tahliye edildiğini, çıkan yangın sebebiyle de birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve aracın zarar gördüğünü duyurdu.

Bakanlık, ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 24 personel, 12 ekiple hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını da belirtti.

Mersin

Mersin’in de dün sabah saatlerinde ilk olarak Boğsak mevkisinde başlayan ardından Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerine yayılan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Yangın nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya kara yolu Silifke’de yeniden trafiğe açılırken, yangının etkili olduğu Yeşilovacık Mahallesi’nde bir iş makinesi ile bazı evlerin yangından zarar gördüğü açıklandı.

Muğla

Muğla’nın Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, İçmeler ve Milas ilçelerinde de yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda orman ekibi ve helikopter sevk edildi.

İçmeler ilçesinde motosikletiyle alevlerin arasında kalan 25 yaşındaki Şahin Akdemir, bölgeden ayrılmaya çalışırken motosikletiyle kaza yaptı. Aracın devrilmesi sonucu yaralanan Akdemir hayatını kaybetti.

Milas’taki yangının kontrol altına alındığı bildirilirken, 80 hektarlık ormanlık alan zarar gördüğü, ekiplerin soğutma çalışmaları başlattığı öğrenildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün çıkan orman yangınını da söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yangının söndürülmesi için ekipler gece boyunca karadan müdahalelerini sürdürdü. Sabah saatlerinde de hava araçlarının bölgede çalışmaları yeniden başladı.

Bir kişinin yaşamını yitirdiği yangında, bazı oteller tedbir amaçlı boşaltıldı. Bazı ev, araç ve iş makinelerinin de yangından zarar gördüğü belirtildi.

Kilis

Kilis’in Musabeyli ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü. Demirciler Köyü yakınlarında da çıkan yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Kayseri

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı’nda dün başlayan ve Ulupınar Mahallesi’nde kısmen kontrol altına alınan yangında 45 hektar alanın zarar gördüğü açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kapuzbaşı bölgesinde yangının söndürüldüğünü, batı tarafına doğru bir miktar daha alevlerin devam ettiğini gözlemlediklerini aktardı.

Kütahya

Kütahya’nın Emet ilçesinde de çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.