ManşetTürkiye

Türkiye’nin yeşil örtüsü alev alev: Kilis’te de orman yangını

0

Antalya, Adana, Mersin ve Osmaniye’de çıkan yangınların ardından bir yangın haberi de Kilis’ten geldi.

Kilis merkeze 50 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda yangın çıktı. Kilis Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken, sekiz arasöz, üç su tankı, üç dozer, 10 itfaiye aracı ve 75 personelle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kilis merkeze bağlı Demirciler ve Gülbaba köyleri sınırları arasındaki ormanlık bölgede de büyük çaplı bir orman yangını başladığı öğrenildi.

Kayseri

Öte yandan, Kayseri’de de çıkan orman yangını hala kontrol altına alınamadı.

Dün, Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı‘nda başlayan yangın, Ulupınar Mahallesi‘nde kısmen kontrol altına alınsa da Kapuzbaşı Mahallesi‘ndeki yangın için söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Yangın rüzgarın da etkisiyle büyürken, 100 kişilik bir ekip yangını söndürmeye çalışıyor. Jandarmanın ise yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemesi devam ediyor.

Bekir Pakdemirli’den açıklama

Ülkede çıkan yangınlarla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde 28-29 Temmuz tarihlerinde 17 şehirde toplam 58 orman yangını meydana geldiğini ifade etti. Pakdemirli, bu yangınlardan 38 tanesinin kontrol altına alındığını da ekledi.

Bakan Pakdemirli, yedi ilde toplam 20 yangının kontrol altına alındığını da duyurdu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.