ManşetTürkiye

Suriye’den açıklama: Türk uçağını biz vurduk

0

Suriye Savunma Bakanlığı, Lazkiye kenti açıklarında kaybolan Türk savaş uçağı hakkında resmi açıklamasını yaptı: Uçak, sınırımızı ihlal etti, düşürdük ama Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Türk jeti sınırlarımızdan 1 kilometre içeri girdi. Karasularımız üzerinde alçak uçuş yapıyordu. Hava sahamızı sınır ihlali gerçekleşti. Hedefi vurduktan sonra Türk uçağı olduğunu tespit ettik. Tanımlanamayan hedef vurulmuştur. Saldırgan bir tavır yok.

Türkiye tarafında ise bügün saat 17:00 itibariyle hava üslerinde ikinci emre kadar izinlerin durdurulduğu öğrenildi.

RF-4E keşif uçağı…

Düşürülen RF-4E Phantom tipi keşif uçağı olduğu öğrenildi. Malatya Erhaç’ta konuşlu 173’üncü Şafak Filosu’na bağlı olan uçağın herhangi bir silah sistemi taşımadığı biliniyor.

Görgü tanıklarına göre…

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nin Çevlik sahilindeki balıkçılar, savaş uçağının Akdeniz’de kaybolduğu dakikalarda 3 kez peş peşe patlama sesi duyduklarını söyledi. 31 yaşındaki Ali Terzi, saat 11.40 sıralarında bir savaş uçağının Samandağ üzerinden Akdeniz’e doğru geçtiğini belirterek, “Kısa süre sonra deniz tarafından ardı ardına 3 kez patlama sesi duyuldu. Sanki dinamit patlaması gibiydi. Ne olduğunu bilmediğimiz için hiç ilgilenmedik. Daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir hücum bot denize açılınca savaş uçağının düştüğünü öğrendik” dedi.

*Haber kaynaklarından derlenmiştir

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.