EkonomiManşet

Türk lirasının magmaya yolculuğu: Dolar 7.94 TL’yi aştı, euro ve sterlinde yeni rekor

0

Türk lirası her geçen gün daha fazla eriyor. Bugün de değer kaybetmeye devam eden Türk lirası dolar karşısında 7.9406 TL ile zirve seviyesine ulaştı.

Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı ve bankalardaki döviz alım satım işlemlerindeki vergilerin yüzde birden binde ikiye düşürülmesinin ardından kısıtlı miktarda gerileyen dolar, 7,66 TL’ye kadar düşmüştü.

Ancak Azerbeycan-Ermenistan gerilimi, S-400’lerin test edilmek için Sinop’a götürüldüğünün öğrenilmesi ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginlikler dolar üzerindeki baskıyı artırdı. 7.88 TL’nin üzerinde açılan dolar, sabah erken saatlerde 7.9406 TL’ye kadar yükselerek rekor kırdı.

Euro ve Sterlin’de yeni rekor

Euro’da yeni zirve dün 9.2980 TL ile yaşanmıştı. Güne 9.2735 TL ile başlayan euro, yeniden 9.3423 TL ile zirveye ulaştı.

Geçen haftadan bu yana çift hanelere yerleşen sterlin ise Türk lirası karşısında yeni rekoruna ulaştı. 10.1804 TL ile güne başlayan sterlin kısa sürede 10.2989 seviyesine çıkarak tarihi zirveye ulaştı.

Albayrak’ın açıkladığı hedef ‘bir haftada çöp oldu’

Kurlardaki artışa ilişkin açıklama yapan HDP Milletvekili Garo Paylan, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı hedefin kısa sürede aşıldığına dikkat çekti.

Paylan “Damat Bey’i geçen hafta açıkladığı 2022 yılı 7,88 TL’lik dolar kuru hedefini de aştık. 2023 yılı 8,02 TL hedefine ulaşmamıza az kaldı. Bu ‘Yeni Ekonomik Program’ da bir haftada çöp oldu” ifadelerini kullandı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.