EkonomiManşetTürkiye

Türk lirasının düşüşü durdurulamıyor: Dolar 8,34 TL’ye çıkarak rekor kırdı

0

Merkez Bankası’nın piyasa beklentilerinin aksine faiz seviyesini sabit tutma kararı almasıyla birlikte hafta başından bu yana önemli ölçüde değer kaybeden Türk lirası bugün de diğer para birimleri karşısında erimeye devam etti.

Gün içerisinde dalgalı bir seyir izleyen dolar, 8.3479 TL ile zirve yaptı. Serbest piyasalarda şu anda doların alışı 8,3306 TL satışı ise 8,3347 TL üzerinden işlem görüyor.

Euro ise güne 9.70 TL ile başladıktan sonra 9.74 TL’yi aştı. Euro, dün 9.7768 TL ile zirve yapmıştı. Sterlin ise iki basamaklı seviyesini koruyor. Sterlinin serbest piyasalardaki alışı 10,8151 TL’den satışı ise 10,8278 TL’den işlem görüyor.

Piyasayı etkileyen gelişmeler

Merkez Bankası bugün BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda bugün gecelik fonlama sağlamayacağını açıkladı. Adım ile birlikte geç likidite penceresi (GLP) kullanımının artması ve fonlama kompozisyonunun yüzde 14.75 seviyesinden yapılan kısmının fonlamanın artık büyük bölümünü oluşturması bekleniyor.

3 Kasım’da gerçekleşecek ABD seçimleri, koronavirüs salgını sebebiyle artan vakalar ve aşı çalışmalarındaki gelişmeler, Türkiye‘nin Fransa ile kötüleşen ilişkileri ve Azerbeycan ve Ermenistan arasındaki çatışma piyasanın şekillenmesinde etkili oluyor.

 

 

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.