ManşetTürkiye

“Türk askeri Suriyeli sivili dövdü”

0

Yurt  Gazetesi’nin haberine göre, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nden sınırı geçerek Türkiye’ye girmek isteyen 18 yaşındaki Abdulmalik Bekri, Türk askerleri tarafından dövüldüğünü söyledi.

İddiaya göre İlçeye bağlı Bükülmez Köyü yakınlarında geçen Çarşamba günü saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda, ailesiyle birlikte Halep kırsalındaki Atmi Kasabası’nda oturan Abdulmalik Bekri, 10 kişilik bir grupla sınırı geçip Türkiye’ye girmek istedi.

Sınırda 3 Türk askeri tarafından karşılanan grup gündüz gelmeleri istenerek Türkiye’ye alınmadı. Bu arada Türk askerleri, grupta bulunan Abdulmalik Bekri’yi, pantolon olarak giydiği askeri kamuflaj nedeniyle gruptan ayırdı. Daha sonra gitmek isteyen Abdulmalik Bekri’yi tartaklayan askerler, kaçmaya çalışan Suriyeli’yi yakalayıp dövdükten sonra sınırın karşı tarafına attı.

Bölgeden hızla kaçarak sınırın başka bir bölümünden Türkiye’ye giriş yapan Abdulmalik Bekri, Antakya’da bulunan yakınlarına haber verdi. Yakınları sınıra gelip Bekri’yi aldı ve Antakya’ya götürdü. Bekri’nin yediği dayak sonrası sırtında, boynunda ve kollarının altında geniş morluklar oluştu.

Döverken güldüler ve telefona kaydettiler

Askerlerin kendisini neden dövdüğünü bilmediğini belirten Abdulmalik Bekri, güçlükle kurtulduğunu öne sürdü. Bekri, “Beni 1 saat dövdüler. Benim üzerimdeki pantolon kamuflajı gösterip güldüler. Beni döverken cep telefonu ile görüntümü de çektiler. Oysa ben aileme yardım malzemesi almak için Türkiye’ye gelmiştim” dedi.
Bekri’nin adını vermek istemeyen yakını ise “Bunu kabul etmek mümkün değil. Abdulmalik’i aldığımız zaman çok kötü durumdaydı. Hemen orada bizde cep telefonu ile görüntü çektik. Sırtındaki yaralar ve morluklar hala duruyor. Ama kaçak girdiği için  hastaneye götüremedik. Dövenleri tanımadığı için şikayetçi de olamadık Abdulmalik iyileşince ailesinin yanına Suriye’ye dönecek” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.