Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Turizm Baraklı göletini kuruttu

0

Baraklı Göleti kurudu. Doğader (Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği) ekibi, kendilerine gelen bir ihbar sonucunda cuma günü Uludağ Baraklı ve Kocayayla‘da incelemelerde bulundu.

Doğader Genel Sekreteri Sedat Güler göletin turizm nedeniyle kuruduğunu söyledi. 2017 yılında Kocayayla’da, Baraklı göletinin 5 km. mesafedeki 10 bin ağacın kesilmesine yol açan gölet inşaatına; Doğader ve Bursa Barosu olarak dava açtıklarını hatırlatan Güler, projeyi planlayanların mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını hiçe saydıklarını ve imar planında değişiklik yaparak açılan davayı geçersiz kıldıklarını söyledi.

‘Yeni plana itiraz dahi edemedik’

“Biz daha yeni plana itiraz edemeden ağaç katliamını ve gölet inşaatını hızlı bir şekilde tamamladılar” diyen Güler, Kocayayla’da yapılan göleti besleyen su kaynağı olmadığı için, dört kilometrekare alan içindeki bütün su kaynaklarının, turizm amaçlı kullanılması planlanan Kocayayla göletinin dolumu için yönlendirildiğini belirtti ve şunları söyledi:

Bu da yıllardır hiç kurumayan ve tarım amaçlı kullanılan Baraklı göletinin kurutulmasına neden oldu. Bursa‘yı yönetenlerin rant projeleri, Uludağ’ın su kaynaklarını, doğasını ve Bursa’nın yaşam hakkını yok ediyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.